Sajam preduzetništva  (foto: Đorđe Đoković)
Sajam preduzetništva (foto: Đorđe Đoković)
20.10.2016, 14:14

Na Sajmu preduzetništva preko 400 posetilaca

č: | fb:

Na desetom Sajmu preduzetništva, koji su organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM), agencija DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta "Šansa za novi početak", danas se u Valjevu predstavilo oko 200 preduzetničkih inicijativa.

 

Na Sajmu preduzetništva, koji je organizovan u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Valjeva, bilo je oko 400 posetilaca, koji su mogli da čuju više o preduzetništvu i preduzetničkim idejama, o tome kako je moguće pokrenuti sopstveni posao za par stotina evra, tako i za nekoliko hiljada evra.

Na sajmu je učestvovalo oko deset lokalnih organizacija, koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program sajma činila edukativna predavanja. Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

 

Jelena Bulatović

Jelena Bulatović (Foto: Đorđe Đoković)

"Veliko mi je zadovoljstvo što smo uz podršku USAID-a uspeli da produžimo realizaciju projekta ‘Šansa za novi početak’, odnosno da odgovorimo na zahteve pojedinih lokalnih samouprava u Srbiji za održavanjem Sajma preduzetništva i u njihovom gradu. Verujem da će predstavljene preduzetničke ideje inspirisati i ohrabriti mnoge građane Valjeva da se odluče za bavljenje privatnim biznisom", kazala je na otvaranju sajma izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović.

 

Pored predstavnika SAM, DNA i USAID, prisutnima su se obratili i Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva, Petar Nikolić, izvršni potpredsednik RPK Valjevo, kao i Mihailo Milutinović, direktor filijale NSZ u Valjevu.

 

Sajam preduzetništva

Sajam preduzetništva (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvaljujući lokalnim partnerima, koji se zalažu za razvoj i promociju preduzetništva, svim posetiocima sajma su predstavljene i organizacije i instituacije kojima se mogu obratiti za dalje informacije i savete.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 30 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 31 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara