Komora italijansko-srpskih privrednika
Komora italijansko-srpskih privrednika
30.11.2016, 16:30

Potpisan Memorandum o saradnji sa Italijanima

č: | fb:

Predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Đorđo Markeđani i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović potpisali su u Valjevu Memorandum o saradnji Komore i Grada Valjeva. Kako je rečeno, cilj je da se stvore bolje uslovi za privlačenje investicija i promociju poslovne saradnje kroz unapređeno pružanje adekvatne podrške i potrebnih informacija potencijalnim investitorima i izvoznicima iz Valjeva i Italije. 

 

Nakon potpisivanja Memoranduma, predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Đorđo Markeđani i zamenik gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić su razgovarali sa privrednicima sa područja regije Šapca i Valjeva, koji posluju sa Italijom, a predstavljeni su i potencijali Valjeva.

 

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić

"Poljoprivreda, drvna industrija i uslužni sektor, su oblasti za koje smo mi najviše zainteresovani ili ono gde bi Srbija mogla da ponudi svoje kapacitete u vidu ljudskih resursa kako bi firme iz Italije došle ovde. Kretanja u svetu i Evropi nam idu na ruku. Kina je sve dalja, što je dobro za nas i gledamo da što više investitora privučemo baš u Srbiju, a usput imamo dogovore i za druge oblasti u kojima bi mogli da sarađujemo sa italijanskim firmama i mislim da tu ima mnogo prostora", rekao je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

 

Da ima mogućnosti za saradnju potvrđuje i predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Đorđo Markeđani koji je rekao da vidi veliku i značajnu priliku za saradnju iz dva razloga.

"Prvi je naravno dobro poznata gostoljubivost u Valjevu i uopšte u Srbiji, a primer za to je Golden lady i druge kompanije koje posluju u Srbiji. Sa druge strane italijansko tržište, koje je ogromno sa oko 60 miliona stanovnika, može da računa na proizvode iz Srbije, pogotovu kada govorimo o poljoprivredi i proizvodima drugih preduzeća", naveo je Markeđani.

 

Đorđo Markeđani

Đorđo Markeđani

Markeđani kaže da predstavnici Komore posebno cene napor koji valjevsko rukovodstvo ulaže u sopstveni razvoj i podršku ovdašnjim privrednicima, naročito nakon svega što su videli prilikom predstavljanja privrednih i drugih potencijala grada. Ponavlja da je Komora otvorena za sva srpska preduzeća a posebno, kako kaže, ruku pružaju valjevskim privrednicima koji mogu da računaju na njihovu podršku .

 

"Ono što je danas urađeno u Valjevu i što su Komora i Grad postigli ovim sporazumom je da se time izbrisala jedna asimetrija od jednog apstraktnog pojma Valjeva kao jednog mesta u jednoj državi koja se zove Srbija, gde sada italijanski privrednici ili bilo koja zainteresovana strana može dobiti i uz našu pomoć konkretnu informaciju da je to realno mesto sa jednim relanim potencijalima u poljoprivredi, industriji i drugim oblastima. Ovde postoje ljudi kao što su gradonačelnik i njegov zamenik koji su spremni da im pruže podršku za sve za šta bi mogli da budu zainteresovani", rekao je Markeđani.

 

Zamenik gradonačelnika Valjeva kaže da je sastanak uspeo i da ćemo u narednom periodu imati brojne druge aktivnosti koje će doprineti da Valjevo malo više bude prepoznatljivo i da više investitora dođe u vaš grad.

"Mi moramo prvo da privučemo ljude da dođu u Valjevo, da vide naš grad i da se upoznaju sa njegovim potencijalom. To je sada najbitnija stvar", rekao je Jermić i dodao da Valjevo može drugima da bude konkurentno pre svega u oblasti turizma, poljoprivrede, obrzovanja i IT sektora.

 

Komora italijansko-srpskih privrednika osnovana je 2002. godine, najveće je i najvažnije poslovno udruženje italijanskih privrednika u Srbiji sa preko 230 članova.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 10 sati 3 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 10 sati 4 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 4 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara