Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
27.12.2016, 09:34

Četiri uspešne godine za Valjevsku pivaru

č: | fb:

U godini koja nije bila naklonjena bazenima, sladoledima i pivu, Valjevska pivara je uspela da zabeleži rast proizvodnje od pet posto, da po prvi put Valjevsko izveze na Američko i Australijsko tržište, a nisu izostale brojne nagrade i priznanja. 

 

Direktor Aleksandar Rajevac kaže da ove godine nije ostvaren planirani rast proizvodnje od 14 posto, ali ne treba biti nezadovoljan posebno u uslovima kada se beleži konstantan pad prodaje piva u Srbiji za deset posto. "Važno je zadržati kontinuitet u radu i rast proizvodnje", kaže Rajevac.

 

Na već tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare koju već četrvti put pred kraj godine organizuje direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac, sumirani su poslovni rezultati i to ne samo ove nego prethodne četiri godine, od 2012. kada je napravljen Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR) Pivare do danas.

 

Aleksandar Rajevac

Aleksandar Rajevac (Foto: Đorđe Đoković)

Poslovna politika Valjevske pivare, uspesi i rezultati za ove četiri godine najbolje se ogledaju kroz brojke.

Fizički obim proizvodnje za četiri godine je povećan za 26 posto, prihod je porastao za 33 posto, plaćena akciza je za 49 posto veća ove godine u odnosu na pre četiri godine, dok je iznos plaćenog PDV povećan za oko 70 posto.

 

Plaćeni porezi i doprinosi na zarade zaposlenih u 2012. iznosili su blizi 49,4 miliona dinara za 205 radnika, koji su imali prosečnu platu oko 29.000 dinara. Porezi i doprinosi u 2013. bili su oko 54 miliona dinara za 204 radnika sa prosečnom platom od oko 33.500 dinara, a u 2014. plaćeni porezi i doprinosi su iznosili 58 miliona dinara za 202 radnika sa prosečnom platom od oko 36.800 dinara. Prošle godine za poreze i doprinose je plaćeno 72,8 miliona dinara za 199 radnika sa platom od oko 40.000 dinara, a ove godine plaćeni su porezi i doprinosi od 85,2 miliona dinara za 197 radnika sa prosečnom platom od 43.800 dinara.

 

"Obračunata i plaćena akciza za protekle četiri godine iznosi oko 980 miliona dinara, preko 430 miliona je plaćeno za PDV, dok je za poreze i doprinose plaćeno preko 308 miliona dinara, što je ukupno preko 1,7 milijardi dinara. To su samo neki podaci koji pokazuju doprinos Valjevske pivare državnom budžetu, ali i koliki je doprinos društvenoj zajednici u smislu prihoda koje smoostvarili", rekao je Aleksandar Rajevac.

 

Direktor Valjevske pivare je najavio da će i ove godine Pivara nagraditi najbolje valjevske đake, kao i najbolji kolektiv u gradu, koji je ostvario dobar rezultat ili je dao neki pečat, poput Centra za vantelesnu oplodnju kome je Valjevska pivara prošle godine donirala novac.

 

Svoju društvenu odgovornost Valjevska pivara je pokazala nebrojeno puta finansirajući brojne kulturne i sportske događaje i tako će biti i u buduće. Aleksandar Rajevac najavljuje da će nastaviti da pomažu, pokušaće da to bude više, ali, kako je rekao "prvo mi ovde moramo da zaradimo, da bismo nekome pomogli".

 

Ni u ovoj godini nisu izostala priznanja za Valjevsku pivaru, poslednje koje je uručeno u petak je upravo priznanje za društveno odgovornu komapaniju koju dodeljuje Regionalna privredna komora.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 18 sati 29 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 15 sati 39 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara