Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
02.03.2017, 14:10

ASNS u "kontroli" partijskog zapošljavanja u "Krušiku"

č: | fb:

Valjevski "Krušik", za razliku od mnogih kompanija u Srbiji, uspešno posluje, ima obezbeđen posao vredan 280 miliona dolara, otvara nova radna mesta, a zarade su redovne i iznad proseka. Ovo je novinarima izjavila predsenica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) Ranka Savić, nakon posete "Krušiku" gde je razgovarala sa članovima sindikata ASNS i sa direktorom fabrike Mladenom Petkovićem. 

 

Ona je rekla da se, obilazići kompanije širom zemlje, susreće sa raznim problemima i nezadovoljstvima radnika, za razliku od "Krušika" gde većih problema i primedbi radnika nema, otuda poseta valjevskoj fabrici predstavlja zadovoljstvo.

 

"Konkretno, razlog moje posete bila je informacija da se u vojnoj fabrici ljudi zapošljavaju na osnovu političke veze. To se, realno, ne može izbeći, ali sam od direktora dobila uveravanje da je to svedeno na minimum i da se prilikom zapošljavanja prvenstveno vodi računa o stručnosti tih ljudi. U posao oko prijema radnika biće uključeni i sindikati, tako da će na taj način kontrola zapošljavanja biti veća", poručila je predsednica ASNS.

 

Jedna od malobrojnih primedbi koje su radnici preneli predsednici ASNS odnosila se na zaštitnu opremu. "Od rukovodstva 'Krušika' dobila sam uveravanje da će i taj problem biti rešen, kako bi bezbednost radnika bila na najvišem nivou", rekla je Ranka Savić.

 

Uspešno poslovanje "Krušika" ogleda se i u tome što je za dve godine otvoreno skoro 1.200 novih radnih mesta, a samo u prošloj godini posao je dobilo 730 radnika. Prema najavama iz valjevske vojne fabrike nova radna mesta biće otvorena u prvom kvartalu ove godine, kada se očekuje puštanje u rad "kaspislane" u kojoj će posao dobiti 120 radnika.

 

U "Krušiku" je trenutno zaposleno 2.358 radnika. Plate se isplaćuju redovno, bez ijednog dana kašnjenja. Prosečno zarada u prošloj godini iznosi 43.507 dinara neto, a plate se isplaćuju redovno.  

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 33 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 43 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara