Gorenje (foto: Đorđe Đoković)
Gorenje (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2017, 10:32

Radnici u proizvodnji dobili povišicu od 3.000 dinara

č: | fb:

Radnici i menadžment fabrike rashladnih uređaja "Gorenje Valjevo" postigli su dogovor o povećanju zarada za 3.000 dinara za sve radnike u proizvodnji i za one koji su direktno vezani za proizvodnju, kao i o povećanju iznosa za topli obrok za 1.000 dinara, dok će svi ostali zaposleni dobiti povećanje od 1.000 dinara za topli obrok. 

 

Kako navodi naš izvor "dogovor je relativno brzo postignut uz obostrano razumevanje". 

 

U sporazumu koji su potpisali jedan od direktora "Gorenja" zadužen za diviziju aparata za hlađenje Simon Kumer i predstavnik Sindikata fabrike rashladnih uređaja "Gorenje Valjevo" Slobodan Stanojlović, još se navodi da su se "potpisnici sporazuma dogovorili da uspostave socijalni dijalig u cilju rešavanja pitanja od interesa za sve učesnike i potpunog, blagovremnog, pravilnog i sveobuhvatnog rešavanja svih prava, obaveza i odgovornosti zaposlenih kod poslodavca".

 

Prihvatanjem ovog sporazuma radnici fabrike rashladnih uređaja "Gorenje Valjevo" odustaju od štrajka koji su najavili od srede.

 

Radnici su na današnjem pregovoru insistirali da povećanje zarada u istom iznosu dobiju svi zaposleni u proizvodnji, a njih je oko 1250, a ne da to povećanje bude različito u zavisnosti od visine primanja, kako je to menadžment predložio u petak. 

Simon Kumer

Simon Kumer (Foto: Đorđe Đoković)

 

"Drago mi je da mogu da kažem da smo postigli sporazum sa Sindikatom koji podržava velika većina zaposlenih i da nastavljamo neometano rad, kako bismo ispunili sve ranije ugovorene obaveze prema kupcima. Kompanija Gorenje radi na primeni ustanovljenih praksi u svim svojim fabrikama u kojima posluje, kako bi unapredila uslove rada i omogućila sigurno radno okruženje jednako za sve zaposlene", rekao je Simon Kumer.

 

Predsednik Sindikata, Slobodan Stanojlović je izjavio da je važno sto što je rukovodstvo odreagovalo na zahteve i što su pokazali spremnost da pregovaraju o uslovima koje su radnici tražili. "Uspeli smo da dođemo do prihvatljivog rešenja koji nam daje osnov za nastavak daljeg socijalnog dijaloga. Nastavljamo pregovore mirnim putem, bez obustava rada i pokretanja štrajkova", rekao je Stanojlović.

 

"Integralni deo poslovne politike Gorenja je odgovornost prema zaposlenima koja se odražava u oblikovanju radnih uslova, tehnoloških i poslovnih procesa, obezbeđivanju zaštite na radu, aktivnosti za očuvanje i negovanje zdravstvene kulture kao i snažnom naglasku na obrazovanju i osposobljavanju zaposlenih. Kompanija Gorenje nastaviće dugoročno da poštuje prava zaposlenih trudeći se da ih unapredi u segmentima u kojima je pomak moguć", navodi se u saopštenju za javnost slovenačke kompanije.

 

Pored povećanja zarada, što je definisano danas potpisanim sporazumom, prema ranijem dogovoru svim radnicima u proizvodnji biće isplaćena jednokratna naknada-nagrada, zbog otežanih uslova rada, od 3.000 dinara koju će primiti uz julsku zaradu.

 

Radnici su prihvatili ponudu menadžmenta da za topli obrok dobiju 1.000 dinara više i to svi zaposleni, tako da će umesto dosadašnjih 1.376 za topli obrok biti isplaćeno 2.376 dnara. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 23 sati 45 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 23 sati 46 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara