Aleksandar Vulin u Krušiku (foto: Kolubarske.rs)
Aleksandar Vulin u Krušiku (foto: Kolubarske.rs)
09.08.2017, 10:52

Ministar Aleksandar Vulin posetio Krušik

č: | fb:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas valjevski "Krušik", fabriku koja ima ugovorene poslove do 2019. godine i koja zapošljava 2640 radnika, a upravo to je, kako je rekao, razlog njegove posete valjevskoj vojnoj fabrici.

 

- Kada neko zapošljava 2640 radnika, ne treba povod da ja dođem i da se zahvalim što ti radnici imaju prosečnu platu od preko 50.000 dinara i što pune državni budžet, što su zadovoljni i oni i država, i što su ugovoreni poslovi značajno povećani. Za tako nešto ne treba povod - rekao je Vulin novinarima nakon razgovora sa rukovodstvom i predstavnicima sindikata "Krušika". 

Aleksandar Vulin u Krušiku

Aleksandar Vulin u Krušiku (Foto: Kolubarske.rs)

 

Ministar Vulin je naglasio da je odbrambena industrija Srbije ove godine ugovorila poslove vredne 754 miliona dolara, što je povećanje za oko 20 odsto u odnosu na ranije godine.

 

- Očekujemo da će odbrambena industrija Srbije nastaviti da uspešno radi i da će pokazati ovo što je pokazao i "Krušik" da je moguće obnoviti sve što je uništeno, i to iz sopstvenih sredstava, proširiti proizvodnju, zaposliti radnike uz pristojne plate i konkurisati na svetskom tržištu. Odbrambena industrija Srbije pokazuje da je to moguće, a Vlada Srbije će nastaviti politiku da intenzivno ulaže u odbrambenu industriju – rekao je Vulin. On je dodao da je "upravo sada trenutak da ulažemo, s obzirom na to da je svetsko tržište raspoloženo prema našem proizvodnom programu".

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li je tačno da će, kako je to svojevremeno najavio pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović, "Krušik" odustati od proizvidnje rakete "bumbar", odgovorio da to nije tačno. "Zašto bi Krušik odustajao od dobrog programa".

Aleksandar Vulin u Krušiku

Aleksandar Vulin u Krušiku (Foto: Kolubarske.rs)

Direktor valjevskog "Krušika" Mladen Petković je rekao da fabrika trenutno zapošljava 2640 radnika, tako da je "Krušik" po broju zaposlenih na prvom mestu među vojnim fabrikama u Srbiji.

 

- Od 2014. godine do sada zaposlili smo oko 1500 radnika, kako bi sve ugovorene obaveze ispoštovali u ugovorenim rokovima. Trenutno imamo ugovorene poslove za oko 276 miliona dolara i uposlene kapacitete za celu 2017, 2018. i 2019. godinu. Kako sada stvari stoje Krušik će u ovoj godini oboriti istorijski rekord u obimu proizvodnje i izvoza, koji premašuje cifru od 80 miliona dolara - rekao je Petković.

Aleksandar Vulin u Krušiku

Aleksandar Vulin u Krušiku (Foto: Kolubarske.rs)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je obišao Upaljačnicu i najnoviji pogon Kapislanu, u koji je uloženo deset miliona evra, pogon koji tek treba da bude otvoren.

 

Ministar vojni je u "Krušiku" razgovarao sa gradonačelnikom Valjeva Slobodanom Gvozdenovićem, njegovim zamenikom Draganom Jeremićem i predsednik Skupštine grada Miloradom Ilićem.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 11 sati 47 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 44 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara