Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2017, 09:20

"Krušik" kupio "Akumulatore"

č: | fb:

Holding korporacija "Krušik" postala je vlasnik "Krušik-akumulatora", nakon javne prodaje, po početnoj ceni od oko 72 miliona dinara.

 

Kako su preneli valjevski mediji, od te sume je 12 miliona dinara uplaćeno kao depozit za učešće na javnoj prodaji, dok su dva objekta površine 3.700 kvadrata plaćena oko 60 miliona dinara. 

 

Prodaju nekada uspešnog preduzeća, jedinog proizvođača nikl-kadmijumskih baterija za vojsku, elektroprivredu i železnicu u istočnoj Evrope, oglasila je država, odnosno republički Fond za razvoj, kao hipotekarni poverilac prvog reda, koji je nakon privatizacije "Krušik-Akumulatora" dao pozajmicu novim vlasnicima za investiciono ulaganje.

S obzirom na to da ni nakon sedam godina novi vlasnici tu pozajmicu nisu vratili, niti su novac uložili u investicije, Fond je stavio hipoteku na imovinu "Akumulatora" i oglasio prodaju.

 

"Krušik-akumulatore" je 2007. godine kupila "Euro Balkan korporacija" za 57 miliona dinara. Tada je bilo 229 radnika, ali se taj broj kasnije smanjio, proizvodnja je stala, a 2015. godine je 72 radnika preuzela vojna fabrika "Krušik”. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara