Sko staza Crni Vrh na Divčibarama (foto: Kolubatske.rs)
Sko staza Crni Vrh na Divčibarama (foto: Kolubatske.rs)
02.04.2018, 08:28

Knežević: "Odlična turistička godina za Valjevo i Divčibare"

č: | fb:

Državni sekretar za turizam Miroslav Knežević izjavio je da se Valjevo i Divčibare izdvajaju kao autentične turističke destinacije koje su zabeležile odličnu turističku 2017. godinu sa rastom broja turista u visini od 26 odsto.

 

Ovo je objavljeno na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunijacija nakon što su predstavnici ministarstva posetili Brankovinu, IS Petnica i Divčibare gde su razgovarali sa gradskim rukovodstvom i turističkim radnicima.

 

Kako se navodi, tokom sastanka, koji je organizovan prošle nedelje na Divčibarima u cilju unapređenja turističkog razvoja grada Valjeva i njegove okoline, razgovaralo se o dinamici realizacije projekta vodosnabdevanja i kanalizacije koji je od ključnog momenta za budući razvoj i investiranje privatnog sektora na Divčibarima.

 

"Predstavnici grada Valjeva upoznali su predstavnike Ministarstva trgovine, turizma i telekomunijacija o dinamici realizacije investicionog projekta braće Teodosić, dok je Turistička organizacija Valjeva predstavila razvojne planove i projekte za Divčibare", piše u informaciji.

Predstavnici Ministarstva u Brankovini

Predstavnici Ministarstva u Brankovini (Foto: mtt.gov.rs)

 

Pored Divčibara i Brankovine, predstavnici Ministarstva obišli su i Istraživačku stanicu Petnica, koja svake godine organizuje veliki broj kurseva, seminara, naučnih kampova, radionica i sličnih programa u trajanju od nekoliko dana.

 

U Petnicu redovno dolaze nastavnici i učenici iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rusije, Izraela, Nemačke, Italije i drugih zemalja. U 2017. godini je u njoj ostvareno oko 35 000 noćenja.

 

"Stoga, Petnicu, kao i Petničku pećinu, Brankovinu, Divčibare i druge znamenitosti valjevskog kraja treba integrisati u jedinstvenu turističku ponudu i na moderan način prezentovati i ponuditi sve zahtevnijem turističkom tržištu", zaključili su predstavnici resornog Ministarstva, grada Valjeva, crkvene opštine Divčibare i Turističke organizacije Valjevo.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 21 sati 24 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 21 sati 24 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara