Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
31.08.2014, 08:34

Valjevci „na matineu“ u Kragujevcu

č: | fb:

Srpkoligaši iz Kolubarskog okruga igraju danas utakmice 3. kola Zapadne grupe. Vodeća Budućnost-Krušik gostuje u Kragujevcu, gde se od 11.00 sastaje sa domaćom Šumadijom. Osokoljeni dvostrukim uspehom na startu, Valjevci će pokušati da niz pobeda nastave i protiv jednog od najstarijih klubova u Srbiji, što neće biti lako jer su Šumadinci neporaženi – do sada su osvojili četiri boda. Trener Božičić može da računa i na A. Ilića, koji je sanirao povredu.

Ubljani gostuju u Novom Pazaru, gde se sastaju sa Jošanicom, koja je uz mnogo kadrovskih problema i sa skrpljenim timom dva puta do sada poražena. Jedinstvo je jače za iskusnog Tadića, koji je posle nesporazuma sa trenerom u timu Budućnosti-Krušika ustupljen Ubljanima. Trebalo bi da je povredu sanirao Soldatović, takođe Valjevac, koji, kao i Tadić, igra u špicu napada.

Železničar u Lajkovcu iskupljenje za loš start traži protiv Semendrije, kluba iz okoline Smedereva, koji je zauzeo mesto dojučerašnjeg prvoligaša, a ne tako davno i superligaša, Sartida (Smedereva), koji bez novca iz državne i fabričke kase preživljava teške dane. I ta utakmica na programu je od 17.00 sati.

Radnički najubedljiviji „zonaš“ 

Na Petom puku, Radnički je bio ubedljiv protiv Rađevca iz Krupnja i pobedio sa 4:1 (2:0) u 3. kolu Zonske lige Drina. Uvodni gol postigao je Rajković, a onda je Gošić het’trikom (tri gola za redom) potvrdio prvu pobedu Valjevaca. Trener Marković „slaže kockice“ i podiže formu ekipe. Ne treba zaboraviti da je Rađevac u pripremnom periodu bio uspešan protiv srpskoligaša – Budućnost-Krušik pobedio je u Krupnju sa 1:0, dok je sa Železničarom u Lajkovcu igrao 0:0.

Lajkovački Zadrugar je sa minimalnih 0:1 poražen od trenutno vodeće Sloge u Bajinoj Bašti, posle prošlonedeljne pobede od 1:0 protiv Polimlja iz Prijepolja na svom terenu, Sutra (17.00) igraju Zlatar i mionička Ribnica u Novoj Varoši, OFK Osečina dočekuje Radnički iz Klubaca, kod Loznice, a Brezovica tim Zlatibora iz Čajetine.

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 19 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 19 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...