Ekipa KK Metalac na prvom treningu u novoj sezoni (foto: Đorđe Đoković)
Ekipa KK Metalac na prvom treningu u novoj sezoni (foto: Đorđe Đoković)
05.09.2014, 20:13

Metalac bolji od Intera

č: | fb:

Na startu turnira u Oradei (Rumunija), Metalac je večeras pobedio Inter iz Bratislave sa 78:58. Koševe za Metalac postigli su Čampara i Babović po 13, Kužeta 14, Tomašević i Kutlešić po 6, Malešević 3, Jošilo 9, Rakićević i Todorović po 5, Radenković 4, potvrdio je Kolubarskim.rs pomoćni trener Milovan Beli Teofilović.

Valjevci sutra igraju sa domaćinom Oradeom, a u nedelju protiv Abaka iz mađarskog Sekešfehervara. Po povratku u Valjevo, do starta u KLS sa Vojvodinom u Novom Sadu, 4/5. oktobra, sledi još nekoliko kontrolnih mečeva.

Slobodan Dunđerski u Metalcu

Novost je i to da će se ekipi od ponedeljka pridružiti iskusni „plej“ Slobodan Dunđerski (26, 188), kome se uveliko traži stan u Valjevu, što znači da je saradnja dogovorena.

Dunđerski je proše sezone igrao u FMP-u, pobedniku KLS, a sezonu pre toga u novosadskoj Vojvodini, koja je tada kroz KLS i Superligu Srbije izborila plasman u Jadransku ABA ligu, pod vođstvom trenera Siniše Matića. Izborila plasman, ali nije igrala u ABA ligi zbog pravno-finansijskih zavrzlama (moguće i uplitanja interesa Radničkog KG, koji sada, po svemu sudeći, odustaje od ABA lige zbog manjka para!).

Dunđerski je, takođe bio prvi plej OKK Beograda, gde mu je alternativa bio Saša Vasić, Valjevac, koji će sada, posle Slobode i Tamiša, igrati u Skoplju. Nastupao je i za Megu, odnosno litvanski Suduve i rumunski Gaz Metan. Igrao i za selekcije Srbije, kao i selekciju KLS na tradicionalnoj godišnjoj utakmici sa reprezentacijom KLRS (u Banja Luci ili Bijeljini).

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 21 sati 37 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 18 sati 46 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara