Roman Lisac i Mihailo Jokić        (foto: Nebojša Bojanić)
Roman Lisac i Mihailo Jokić (foto: Nebojša Bojanić)
09.09.2014, 15:29

Roman Lisac u Valjevu

č: | fb:

KK Metalac će u novoj sezoni, od 3/5. oktobra, igrati u Jadranskoj ABA ligi, ozvaničeno je danas ugovorom, koji je potpisan sa prvim čovekom tog regionalnog takmičenja Romanom Liscem. U klupskim prostorijama viđeni su Mihailo Jokić, predsednik Gradske skupštine, i Teodosije Krstić iz Ingrap Omnija, jedan od članova Upravnog odbora Metalca.

Metalac će igrati u valjevskoj Hali sportova, koja će do početka takmičenja morati da bude bar minimalno preuređena. Najvažniji zahvat, prema saznanjima Kolubarskih.rs, je delimično izbijanje čeonog zida naspram ulaznih vrata, kako bi se tu napravio „džep“ za novu „teleskopsku“ tribinu, ali i za konstrukcije novih koševa, koji će, najverovatnije, biti kupljeni od slovenačkog Elana. Te „džepove“ je jedino moguće napraviti u susednim dvoruštima porodica Rosić i Vinš.

Da bi se ta nakana i ostvarila, po logici stvari, morao bi se napraviti (finansijski) dogovor sa porodicama Rosić i Vinš, s obzirom na to da bi se sklopljen „teleskop“, ali i koševi, tu sklanjali u vreme igranja rukometnih utakmica. Koliko nam je znano, ti dogovori ranije nisu bili mogući jer su Rosići odbijali i pomisao o dogovoru te vrste.

Gostujuće ekipe će, zbog problema u poslovanju valjevske „Sloge“, najverovatnije bivati smeštene u hotelu Omni centra ili u Banji Vrujci.

Roman Lisac u prostorijama KK Metalac

Roman Lisac u prostorijama KK Metalac (Foto: Nebojša Bojanić)

Potpisivanju ugovora prisustvovali su samo „probrani“ novinari, među kojima nije bilo Kolubarskih.rs, što nije prvi put kada je KK Metalac u pitanju, pa ni PR služba Gradske uprave. Eventualno iznenađenje je činjenica da na sličnim principima posluje i menadžment ABA lige. Mi smo, naime, u dva-tri navrata, nastojali da od Romana Lisca dobijemo odgovore na neka pitanja i pre no što je postojala mogućnost da se Metalac nađe u tom regionalnom košarkaškom takmičenju.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 8 sati 58 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 11 sati 48 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.