Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
13.09.2014, 09:08

Valjevci „na matineu“ u Ljubiću

č: | fb:

Peto kolo Srpske lige – Zapad u fudbalu donosi derbi u Lajkovcu, gde igraju domaći Železničar i Loznica, koja uz FK Budućnost-Krušik jedina ima 12 bodova posle startna četiri kola. Lajkovčanima su bodovi neophodni posle neočekivano „mršavog“ starta, dok su Lozničani majstori igre „na nulu“ iz koje često kontrom uzmu sva tri boda. Njihov najopasniji pojedinac je Jovanović, dok Nikolić ima parne kartone, kao i Liščević (Železničar). Utakmica se igra u nedelju (16.00).

Ubljani gostuju u Kragujevcu, gde ih danas (16.00) dočekuje domaća Šumadija, iskusan tim koji će učiniti sve da se ne ponovi iznenađenje sličnom onom kada su Valjevci jednim golom odneli sva tri boda sa Bubnja. Jedinstvo se, opet, uzda u pouzdanu odbranu i sigurnu igru na sredini terena, koja bi, ukaže li se prilika, mogla da obezbedi i ceo plen. Trener Srđan Jovanović ne može da računa na Petra Petrovića zbog kartona, dok Perica Marjanović može da bira da li će da pauzira ili ipak igra u Kragujevcu.

Budućnost-Krušik putuje u Ljubić, kod Čačka, gde se u nedelju (11.00) sastaje sa domaćim Poletom. Valjevci su optimisti posle rezultatski odličnog starta, a trener Slaviša Božičić je ustalio tim u kojem momci sa klupe imaju zapaženu ulogu, pa se, recimo, Nešić istakao u dva navrata. Ivan Jevtić ima parne kartone, pa ostaje da se vidi da li će biti u timu ili će se prinudno odmarati. Polet je trenutno peti na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

Derbi „zonaša“ OFK Osečina - Rađevac

Komšijski derbi 5. kola Zonske lige Drina igra se u Osečini, nedelja u 16.00 sati, gde istoimena domaća ekipa dočekuje neugodan sastav Rađevca iz Krupnja. Osečanci su odlično startovali, jedna su od dve neporažene ekipe, sa osam osvojenih bodova. Gosti vode na tabeli i jedini imaju devet bodova,

U nedelju se igra i u Brezovici, kod Uba, gde domaćini dočekuju šabački Borac. Brezovčanima je ovo prilika da konačno uknjiže prve bodove jer su posle četiri odigrana kola jedini „zonaš“ bez bodova!

Danas (16.00), Radnički na Petom puku igra protiv Sevojna, mionička Ribnica se sastaje sa Jedinstvom u Vladimircima, a lajkovački Zadrugar sa Zlatiborom u Čajetini. Mioničani su najsigurnije startovali zahvaljujući ubojitom tandemu Stjelja – Simović. Radnički je svakako favorit pred svojim navijačima, dok će Lajkovčani predvođeni dvojicom Markovića biti na ozbiljnim iskušenjima u Čajetini.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 18 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 7 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.