Trening FK Budućnost - Krušik (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Trening FK Budućnost - Krušik (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
20.09.2014, 10:32

Valjevci danas, Ubljani i Lajkovčani sutra

č: | fb:

U 6. kolu Srpske lige Zapad, vodeća FK Budućnost-Krušik dočekuje danas od 16.00 sati Jasenicu iz Smederevske Palanke. Nepisano spoortsko pravilo kaže kako je najteže dobiti već dobijenu utakmicu, a to bi mogao biti slučaj ovoga puta. Palančani su, međutim, čvrst sastav, igraju disciplinovano, nemaju problema sa kartonima.

Valjevci će biti lišeni pomoći Kosića zbog dva žuta kartona, u tim se vraća Jevtić, koji je iz sličnih razloga pauzirao u Ljubiću, a povredu i dalje vuče A. Ilić. Ipak, trener Slaviša Božičić veruje da iznenađenja neće biti i da će Budućnost-Krušik, uz bodove, današnju utakmicu iskorisiti za španovanje forme pred derbi susrete sa Rudarom iz Kostolca i Loznicom.

Sutra (16.00) igraju Jedinstvo-Sloga (Požega) na Ubu i Železničar-Jošanica (Novi Pazar) u Lajkovcu. Ubljani će imati neuporedivo teži posao jer su Požežani odličan sastav, koji predvodi Plazinić, napadač sa prvoligaškim iskustvom. Verujemo da je Srđan Jovanović Čobanja, trener Jedinstva najviše radio na popravljanju efikasnosti u završnici napada, što je Ubljane koštalo poraza na gostovanju u Kragujevcu.

Lajkovčani su, osokoljeni pobedom protiv Loznice, favoriti protiv Novopazaraca, koji, međutim, igraju sve bolje posle startnih muka sa skrpljenim timom. Željin najveći problem trenutno je veliki broj kartona, što utiče na trenera Acu Lazarevića pri izboru najboljih 11.

Većina „zonaša“ igra danas

Od klubova iz Kolubarskog okruga, koji se takmiče u Zonskoj ligi Drina, većina ih igra danas od 16.00 sati. Radnički na Petom puku dočekuje Zlatar iz Nove Varoši, a Ribnica tim Polimlja iz Prijepolja. Lajkovački Zadrugar gostuje Sevojnu, a Brezovica timu FAP-a u Priboju na Limu. U nedelju (16.00) jedino igra OFK Osečina kao gost Sloge u Sjenici. Ribnica bi morala da konačno zaigra na pobedu, Radnički takođe. OFK Osečina i Zadrugar su pri vrhu tabele, dok je Brezovica konačno krenula sa „mrtve tačke“.

„Zonaši“, mežutim, imaju daleko veći problem sa nedisicplinom igrača i kartonima. U 6. kolu zbog zoga pauziraju Đorđe Rajković (Radnički), Marko Bošković (OFK Osečina) i Marko Ivković (Zadrugar). Po dva kartona imaju, ali mogu da biraju kada će pauzirati, Igor Smailagić (OFK Osečina), Milan Tekić (Ribnica), te Slobodan Avramović i Vladimir Mitrović (Zadrugar).

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara