Budućnost - Metalac (foto: Savo Prelević                  )
Budućnost - Metalac (foto: Savo Prelević )
04.10.2014, 23:06

Metalac poražen u Podgorici

č: | fb:

Na startu ABA lige, Metalac je poražen od Budućnosti u Podgorici sa 61:65 (12:17, 26:17, 12:12, 11:19) uz TV prenos na Sport klubu SBB-a, odnosno satelitskom programu TV Crne Gore. Valjevci su ostavili posve solidan utisak, držali su se odlično sve do dva i po minuta pre kraja, kada je Budućnost uspela da izjednači na 55:55 košem Vladimira Dašića, a onda i „trojkom“ kapitena Suada Šehovića praktično da „prelomi“ meč u svoju korist sa 60:55.

Mladi sastav Metalca je posle početne treme, koja je donela minus od devet poena, uspeo da dođe sebi i da tečnom igrom i „trojkama“ Dušana Kutlešića, Borisa Bakića, a povremeno i Nikole Jevtovića, preokrene tok meča u svoju korist i načini desetak poena prednosti.

Podgoričani, koji u svojim redovima imaju i tri Amerikanca, dugo su se mučili da nađu odgovor za pokretljivu odbranu Metalca, koja je povremeno prelazila u „zonsku“, pa su potpuno „upali“ u ritam Valjevaca sa puno trčanja i dosta skokova.

Budućnost - Metalac

Budućnost - Metalac (Foto: Savo Prelević )

U finišu, umorili su se nedovoljno uigrani „plejmejkeri“ Marko Ljubičić, koji je previše držao loptu i solirao, a slobodna bacanja u finišu realizovao 1-4, kao i iskusni Nikola Otašević, koji više ne trpi duel, dok je Dunžerski povrežen, što je dovelo do toga da Metalac nema ideju kako organizovati igru u napadu. „Pao“ je i centar Majstorović, splasnuo je ritam igre, Valjevci su bili opterećeni velikim brojem ličnih greški, pa su Podgoričani, koji slove za ozbiljnog kandidata da se nađu završnom „plej ofu“ nekako izvukli živu glavu. Na kraju, obe ekipe imale su procenat šuta ispod 40 odsto.

Bez obzira na poraz bitno je da je ovaj sastav trenera Vlade Đokića pokazao da može da igra, te bilo logično očekivati da će napredovati iz utakmice u utakmicu. Mlađi igrači če shvatiti i to da se moraju privići na kriterijum suđenja u kojem se „pušta sve“, a kad treba poštuju se imena i minuli rad!

Muka je to što će Valjevci bar šest utakmica zaredom igrati u gostima zbog toga što Hala sportova nije na vreme upodobljenja za minimum uslova, koje traži ABA liga. Metalac već u sredu igra sa Solnokom u Mađarskoj, a narednog vikenda protiv Krke u Novom Mestu.

Budućnost - Metalac

Budućnost - Metalac (Foto: Savo Prelević )

Metalac: Malešević 7, Bakić 10, Kutlešić 14, Otašević, Majstorović 8, Jevtović 11, Jošilo 3, Tomašević, Ljubičić 6, Rakićević, Radulović, Todorović 2. Nisu se skidali Kužeta i Radenković.

Budućnost: Cook 5, Šehović 20, Dašić 4, Planinić 10, Subotić 4, Čarapić, Sheehey 8, Vitkovac 2, Popović, Reynolds 12, Ćapin, Rikić.

Sudili su Saša Pukl, Petar Obradović i Haris Bjedić. Delegat je bio Nebojša Milošević. Gledalaca: 2.431, igrano u „Morači“.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 4 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 5 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara