Vladimir Đokić i Đorđe Majstorović (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić i Đorđe Majstorović (foto: Đorđe Đoković)
06.10.2014, 14:17

Žal za bodovima iz Podgorice

č: | fb:

Valjevski košarkaši su još pod utiskom poraza od 61:65 protiv Budućnosti u Podgorici, na startu ABA lige. „Nismo se obrukali, ali smo ostali bez bodova“, rekao je na današnjoj pres konferenciji centar Đorđe Majstorović. Trener Vlada Đokić je konstatovao ono, što su Kolubarske.rs već zabeležile u izveštaju sa te utakmice.

„Videlo se da igrači, koji su nam se kasnije priključili nemaju dovoljno snage, pa je i to bio razlog našeg pada u igri“, kazao je Đokić. Dodao je kako su u Podgorici bili izvanredno primljeni, te da su javnost i novinari bili prijatno iznenađeni izdanjem valjevskog ABA ligaša.

Na prepodnevnom treningu Metalca bili su oporavljeni „plej“ Slobodan Dunđerski i američki centar Sem Maldrou. Oni, međutim, neće biti u sastavu za meč drugog 2. kola sa Solnokom – Dunđerski zbog malog broja treninga, a Maldrou mora da prođe i obavezne lekarske preglede.

Valjevci put Solnoka kreću autobusom sutra ujutru. Posle ručka i popodnevnog odmora imaće uobičajeni trening u večernjem terminu, u dvorani u kojoj će igrati, kao i šuterski trening u sredu pre podne. Problem je u tome što će, zbog prezauzetosti tamošnjeg hotela, do večernje utakmice „biti slobodni“ (bez smeštaja).

„Solnok je ozbiljna ekipa, trenera Dragan Aleksića znam iz naših igračkih dana, poznajem njegovu košarkašku filozofiju. Insistira na brzoj igri, sa puno trčanja. Ne potcenjujemo ih, ali ih i ne precenjujemo. Pokušaćemo da damo maksimum u ovom trenutku i da izborimo što povoljniji rezultat“, referisao je Đokić.

Na pitanje Kolubarskih.rs, Majstorović kaže kako je velika razlika između načina igranja u ABA ligi i republičkim ligama na prostorima ex YU. „Momci su profesionalci, snažniji su, a kontakt igra je naglašenija nego u ’nižim’ ligama. Što se pre priviknemo na to, bolje za nas“, iskren je bio centar Valjevaca.

Zbog radova u Hali sportova, Metalac će domaćin biti, u najboljem slučaju, tek u 7. kolu, protiv Igokee iz predgrađa Banja Luke, 8 – 10. novembra. Dotle će, posle Podgorice i Solnoka, takođe gostovati u Novom Mestu (u subotu, Krki), potom i u Zagrebu (Cedeviti), Beogradu (Partizan) i Ljubljani (Olimpija).

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 14 sati 10 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 14 sati 10 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 9 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara