<p>Jo&scaron;ilo protiv Solnoka</p>
<p>&nbsp;</p> (foto: www.abaliga.com)
<p>Jo&scaron;ilo protiv Solnoka</p> <p>&nbsp;</p> (foto: www.abaliga.com)
08.10.2014, 20:51

Debakl Metalca u Mađarskoj

č: | fb:

Valjevski košarkaši poraženi su večeras od Solnoka u Mađarskoj sa 51:67 (17:20, 4:15, 13:19, 13:17), u utakmici 2. kola ABA lige. Više od poraza brine bleda, dezorganizovana igra Metalca. Posebno u drugom periodu, kada su Valjevci postigli samo četiri (!) poena, bez ijednog pogotka iz igre, uz procenat šuta (i sa linije „penala“) ravnog sportskoj katastrofi.

Metalac, izuzev pojedinih delova u prvoj četvrtitini, kao da je nastavio slabu partiju iz završnice premijerne utakmice u Podgorici. Plejmejkeri Ljubičić i Otašević bili su bez ideje kako postaviti napad, sve se svodilo na bezglava srljanja i ispucavanja za tri poena u čemu su skoro identičan učinak imali i spoljni igrači i centri.

Solnok, takav kakav je, bio je dominantan u svim elementima igre - posebno u skoku i iskazanoj želji za pobedom. Srpski trener Dragan Aleksić angažovao je nekoliko naših košarkaša – od Strahinje Miloševića do Stefana Sinoveca i Marka Brkića. Sa njima se u Mađarskoj mučio i Partizan.

Male&scaron;ević u akciji

Malešević u akciji (Foto: www.abaliga.com)

Kod Valjevaca, donekle su se izdvajali, makar povremeno, Boris Bakić, koji je zaradio i „tehničku“, bekovi Dušan Kutlešić i mladi Nikola Rakićević (u finišu susreta). Maleševića, Majstorovića, Jevtovića, Todorovića gotovo nigde nije bilo. Dvocifren košgeterski učinak nije imao ni jedan igrač Metalca. Trener Vlada Đokić, uprkos čestim izmenama, nije uspevao da pronađe „petorku“ kadru da bilo šta ozbiljnije pokuša.

Kapiten Tomašević opet je bio na klupi, Kužeta i Radenković nisu putovali u Mađarsku, kao ni plej Dunđerski i novi centar Maldrou, pojačanje iz SAD.

A već u subotu se igra u Novom Mestu, gde je protivnik domaća Krka, šampion Slovenije, sa trenerom Aleksandrom Džikićem, koji je i selektor reprezentacije Makedonije. Da ne pominjemo gostovanja koja potom slede – Cedevita u Zagrebu, Partizan u Beogradu, Olimpija u Ljubljani...

Metalac: Malešević 3, Bakić 5, Kutlešić 6, Otašević 8, Majstorović 8, Jevtović, Jošilo 2, Tomašević, Ljubičić 7, Radulović, Todorović 5.

Solnok: Lorant, Sinovec 11, Keller 8, Stajkovski, Wittmann 2, Vojvoda 16, Toth, Jones 10, Bader, Brkić 12, Milošević 8,

Igrano u Solnoku. Gledalaca: 1.380. Sudije: Siniša Herceg, Tomislav Vovk, Bojan Jovanić. Delegat: Ivan Bodrogvary.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 5 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...