KK Metalac (foto: Sreten Pantelić)
KK Metalac (foto: Sreten Pantelić)
10.10.2014, 14:24

Đokić: Nadam se boljoj igri

č: | fb:

Trener košarkaša Metalca izrazio je danas nadu da će Metalac odigrati bolje protiv Krke u Novom Mestu nego što je to bilo sa Solnokom u Mađarskoj. Kao realan problem istakao je i stalna putovanja sa velikom kilometražom.

„Krka je favorit, nikome ne pretimo, ali imamo pravo na nadu i pokušaj da odigramo mnogo bolje nego u Solnoku“, rekao je Đokić. On je pritom istakao kako je Krka ekipa sa odličnim strancima i dobrim trenerom Aleksandrom Džikićem.

Sličnog mišljenja je i krilni centar Nemanja Todorović, koji se nada da će sa saigračima „od početka uspeti da bolje kontroliše skok igru“, što je u Mađarskoj bio veliki problem Metalca jer je domaćin na kraju te utakmice imao preko 20 skokova više od valjevskih košarkaša.

„O ekipi, koja u punom ’Pioniru’ pobedi Partizan ne treba posebno govoriti“, kazao je Todorović.

Američki centar Sem Maldrou (26, 205) danas je potpisao ugovor sa Metalcem ali neće igrati u Novom Mestu jer je nespreman. „On je odličan igrač, to se vidi, ali je bio neozbiljan, pa je došao fizički nepripremljen- Nadam se da ćemo za 14 dana ’podići’ na tom planu“, rekao je Đokić novinarima. Dodao je da će centra Radulovića protiv Krke zameniti Radenković kako bi se dobilo „na skoku i brzini“. Ako je to jedina promena u sastavu, u odnosnu sa prva dva kola, nejasno je šta je sa bekovima Dunđerskim i Kužetom.

Radovi u Hali sportova

Radovi u Hali sportova (Foto: Đorđe Đoković)

Vraneš: Radovi u Hali sportova „pod kontrolom“

Predsednik Metalčeve skupštine Zoran Vraneš rekao je novinarima kako radovi na adaptaciji Hale sportova, po zahtevima ABA lige, dobro napreduju i da su „pod kontrolom“, kao i to da će Metalac „sdigurno biti domaćin Igokei“, u 7. kolu, sredinom novembra. Vraneš je ustvrdio kako će adaptacija svlačionica „biti gotova za 2 – 3 dana“, te da je i dalje najveći problem postavljanje novih koševa i semafora.

„Za sada je najkompletnija ’Elanova’ ponuda, ali i najskuplja. Jedino oni imaju sertifikat FIBA. Koševi su teški po 1.150 kilograma i ne mogu se gurati po parketu. Zbog toga će se, umesto jednog „džepa“ pri dnu tribine (na kojoj je i novinarska „loža“), kako je prvobitno bilo zamišljeno, praviti i drugi „džep“ u ulaznom delu u Halu sportova“, objasnio je Vraneš.

Dodao je kako to dovodi u pitanje i funkcionisanje, odnosno kapacitet mesta, na „teleskop tribini“ kod koša na ulazu u Halu sportova, što će morati da se „seče i smanjuje“. Takođe, zbog „led reklama“, koje će biti postavljene na parketu pored aut-linije ispred druge tribine, što je takođe obaveza po zahtevima ABA lige, sada neće biti stotinak mesta za sedenje na parketu.

Na pitanja Kolubarskih.rs, koje su obaveze Metalca pri TV prenosu utakmica, koje ove sezone, umesto Arene, radi Sport klub, odgovoreno je da tu neće biti većih problema. A problem bi, recimo, mogao biti i to gde smestiti veći broj izveštača od broja, koji je do sada pratio utakmice Metalca. Sličan odgovor je bio i na naše pitanje, da li može biti problema sa obezbeđivanje tehnički pretpostavki za TV analize spornih situacija tokom igre na šta sudije ABA lige sada imaju pravo.

„To je obaveza Sport kluba, koji je (za sada) tražio dodatni sto pored zapisničkog, gde bi bili smešteni uređaji i osoba koja njima rukuje“, ustvrdili su Zoran Vraneš i Metalčev PR, Nebojša Bojanić. Ilustracije radi, dodajemo, taj problem nije rešila ni ljubljanska Olimpija, na utakmici 2. kola sa zagrebačkom Cedevitom, u modernoj dvorani „Stožice“ u kojoj je 2013. igrano Evropsako prvenstvo seniora!

„Svi se moramo stegnuti“

Saglasni smo sa čelnicima Metalca kako se u Srbiji, a posebno u Valjevu, o čemu je i danas govorio Vraneš, mnogo toga radi po sistemu „lako ćemo“, pa otuda i kašnjenje u radovima, koje se pravda time da se ne zna ni ko je investitor, ni šta sve od papira treba nabaviti, a da se o obavezi sprovođenja procedura „javnih nabavki“ i ne govori. Otuda je posve nejasno da se na pojedina pitanja Kolubarskih.rs može odgovarati u stilu „to ćemo rešiti, dajte da vidimo kako ćemo uneti nove koševe“.

Takođe, nismo stekli utisak da je KK Metalac spreman da svoju svlačionicu, koja je funkcionisala i minulih dana jer u njoj nije bilo radova, bar za prvenstvene utakmice, ustupi ORK Metalac ili ŽOK Valjevo. Uz dodatna uveravanja kako će do termina odigravanja njihovih mečeva u Valjevu radovi u svlačionicama, koji se inače izvode kvalitetno pa to „sada mnogo lepo izgleda“, Vraneš je dileme prekratio solomosnki: „U ovoj situaciji svi se moramo stegnuti“. Prevedeno na srpski, ORK Metalac bio domaćin mogao da bude i na Ubu, a ŽOK Valjevo i u Omni centru (ukoliko su te sale ’akreditovane’ i uspunjavaju propisane uslove za takmičenje u rangovima u kojima su ta dva valjevska kluba).

Da je, kojim slučajem, situacija obrnuta nismo sigurni da bi se KK Metalac tek tako i blagonaklono „stisnuo“. Uostalom, mlađe selekcije tog kluba ne ulaze u svlačionu seniora, koja se nije mogla dobiti ni za međunarodni juniorski „Memorijal Luke Stančića“, čoveka koji je za Metalac više dao od onih, koji sada baštine i njegov rad!

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 2 sati 4 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 20 sati 4 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...