ŽOK „Valjevo“ (foto: Dragan Krunić)
ŽOK „Valjevo“ (foto: Dragan Krunić)
10.10.2014, 21:48

Dobra atmosfera, realne ambicije

č: | fb:

ŽOK „Valjevo“ promovisao je večeras, u holu Centra za kulturu, prvu ekipu pred početak nove sezone. Valjevske odbojkašice u četvrtak uveče (18.00) startuju protiv Jedinstva u Užicu, a već u subotu (19.00) domaćini su  Futogu.

Mladi trener Danilo Pejović (24),  koji nastavlja posao nakon odlaska Miroslava Aksenitjevića u Bukurešt, ima po godinama šarolik sastav. Uz kapitena Anu Vićentić (tehničra), sada Čuturu posle udaje za rukometaša Petra Čuturu, i povratka u Valjevo iz Vinkovaca, tu su i pojačanja Isidora Stanojević (primač servisa) i Anja Marković (srednji bloker) iz Pazove, te Jelena Živković (primač) iz Kragujevca. Jelena Jelisavčić iz Užica se predomislila i otišla u Kosjerić, a klub nastoji da angažuje i pojačanje na poziciji korektora (smečera).

U ekipi su i Bojana Bojičić (libero), Olivera Molerović (primač), Biljana Popović (tehničar), Mirjana Stajković (korektor), Emilija Đorđević (libero), Tijana Jovanović (bloker), Katarina Čelić (primač), Maša Matijašević (libero), Biljana Perić (bloker), Aleksandra Radovanović (primač), Bojana Čelić (primač), Dunja Ranković (libero), Ana Mitrović (primač) i Jana Ćuk (bloker).

„Radili smo dobro, atmosfera je odlična, što je jako važno. Nemamo imperativ rezultata, nadam se najboljem mogućem rezultatu u ovom tgrenutku“, rekao je Kolubarskim.rs trener Pejović.

„Iskreno, nisam očekivala ovako ozbiljnu ’priču’ i to me raduje“, dodala je kapiten Ana Vićentić-Čutura. „Sa trenerom odlično sarađujemo, sačekajmo, ipak, utakmice!“

Oboje su se potom izvinili, žure na večernji trening. Od startne utakmice u Užicu očekuju dosta, priželjkuju pobedu iako je protivnik nekadašnji višestruki državni prvak, ekipa Jedinstva. Trening utakmicu tokom pripremnog perioda dobile su Užičanke, ali su Valjkevke tada nastupile podmlađene, bez iskusnih pojačanja.

Mladost je jedan od aduta ŽOK „Valjevo“, uz hubiorke, stasavaju i kadetkinje, u prošloj sezoni pionirke, koje predvode Katarina (1995) i Bojana (1999) Čelić, Ana Mitrović (1998) i Jana Ćuk (1999).

Čelnici kluba se nadaju da će kao domaćini i dalje igrati u Hali sportova, bez obzira na radove u njoj, koji su u toku, ali i ističu da su se košarkaši Metalca, za potrebe ABA lige, fotografisali u njihovom terminu za trening! Ako, kojim slučajem, budu morali u Omni centar, prihvataju pod uslovom da Gradska uprava plati zakup sale. U protivnom, moglo bi da se desi da se „pesele“ i u Koceljevu.

Još jedna „valjevska priča“ o tome kako oni, koji odlučuju, nekome mogu da budu majka, a nekome ni maćeha!

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 48 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...