<p>Majstorović i Kutle&scaron;ić zaustavljaju Nikolova</p> (foto: www.abaliga.com)
<p>Majstorović i Kutle&scaron;ić zaustavljaju Nikolova</p> (foto: www.abaliga.com)
01.11.2014, 22:21

„Zmajčeki“ pali u Ljubljani

č: | fb:

Košarkaši Metalca pobedili su večeras Olimpiju u Ljubljani sa 70:69 (16:26, 16:20, 20:15, 18:8), u 6. kolu ABA lige, i svojim simpatizerima, prikovanim uz TV ekrane po valjevskim kafićima, priredili veliku radost! Trjumf protiv „zmajčeka“ biće tema narednih dana do 9. novembra, kada bi u Valjevu, konačno, ekipa trenera Vlade Đokića trebalo da zaigra pred svojim navijačima protiv Igokee iz Laktaša, kod Banja Luke.

Prvo poluvreeme ličilo je na to da ćemo videti još jednu utakmicu, koju će Metalac izgubiti, a mogao bi da uradi više, da konačno zapreti osvajanjem bodova. Jer, nudila se Budućnost na startnoj utakmici u Podgorici, gotovo se Cedevita nudila u zagrebačkom „Draženovom domu“, pa Partizan u „Pioniru“, koji je po kriterijumu srpskih arbitara (Jovčić, Vojinović, Juras), od kojih su neki od crno-belih ranije doživeli „gepekovanje“, morao da dobije taj susret kao da mu je ta utakmica „biti il ne biti“ u loše započetoj sezoni...

Valjevci su se trudili ali je odbrana, po pravilu kasnila na „otvorene“ šuteve, a i trka u žestokom ritmu donela je brojne bespotrebne greške. Uz to, nisu lako trpeli žestoku duel igru spremni da prigovaraju arbitrima. Đokić je odmor u svlačionici očito dobro iskoristio, što je takođe odlika ozbiljnih trenera, pa je nastavak nagovestio moguće „čudo“.

„Igrače sam uveravao da moramo razmišljati o pobedi, da smo dobro trenirali... Posle 35 godina igrali smo u Ljubljani... Valjevo živi za košarku i prvu utakmicu pred našim navijačima“, rekao je Đokić na uobičajenoj pres konferenciji.

Drugo poluvreme donelo je promenu odnosa snaga na terenu za šta je, uz centra Todorovića, zaslužan i „plej“ Dunđerski, koji je konačno zaigrao posle sanirane povrede leđa. Uz njega, u prvih 12, našao se i centar Radulović, nekadašnja „promašena“ akvizicija Olimpije, koja u svojim redovima, pod vođstvom trenera Aleša Pipana, sada ima Mirzu Begića, povratnika iz Reala, pa Omića, Prepeliča, Marinovića, Nikolova, Salina, Vučetića...

Da li su Ljubljančani potcenili Valjevce, problem je Pipana i njegovih izabranika, koji u tajm-autima nisu čuli upozorenje „hed kouča“ da se ne poigravaju, ili se Valjevcima konačno vratilo uloženo na treninzima do sada, i nije tako bitno.

Ota&scaron;ević u akciji

Otašević u akciji (Foto: www.abaliga.com)

Pipan je posle utakmice priznao kako su njegovi igrači drugo poluvreme odigrali katastrofalno, te da se kod njih video strah kada se Metalac počeo rezultatski približavati!

Pobedonosni koš postigao je centar „Bubljo“ Jevtović, koji, doduše, nije iskoristio dodatno slobodno bacanje dosuđeno zbog faula. Obezglavljena Olimpija imala je „poslednju loptu“, ali je i nju „prodala“ kao i mnoge pre toga u drugom poluvremenu.

Uspeh je svakako dragocen pred debi u Valjevu ali je neophodno da igrači Metalca sada ne podlegnu pritisku da se Igokea mora pobediti po svaku cenu, što će biti dodatni problem trenera Đokića, koga su mnogi već smenjivali i licitirali imenima mogućih naslednika, i njegovih saradnika. Biće problem i to kako u Halu sportova pustiti samo 1.400 – 1.500 gledalaca kada je interes (bar) dvostruko veći...

Jevtović i Jo&scaron;ilo protiv Mirze Begića

Jevtović i Jošilo protiv Mirze Begića (Foto: www.abaliga.com)

Olimpija: Rupnik, Marinelli 1, Horvat 6, Salin 13, Vučetić, Begić 16, Nikolov 5, Mahkovič 5, Omić 1, Prepelič 8, Marinović 9.

Metalac: Malešević, Bakić, Kutlešić 11, Otašević 2, Majstorović 11, Jevtović 8, Jošilo 4, Ljubičić 8, Rakićević 2, Radulović 4, Todorović 11, Dundjerski 9.

Igrano u dvorani „Stožice“. Gledalaca: 1.800. Sudije: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Nikola Perlić. Dekergat:  Andrej Kobilica.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 55 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 23 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...