ORK Metalac - RK Zlatar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
ORK Metalac - RK Zlatar (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2014, 22:23

Peta uzastopna pobeda

č: | fb:

ORK Metalac je večeras u ledenoj Hali sportova pobedio Zlatar iz Nove Varoši sa 30:28 (16.10) u utakmici 7. kola Super B lige Srbije. Do pete pobede za redom Valjevci su došli posle ubedljivog prvog i bledog drugog poluvremena.

Činilo se da je sve rešeno sredinom prvih 30 minuta igre kada je ORK Metalac od rezultata 3:4 serijom golova preokrenuo u 10:4. Prednost je iznosila i sedam pogodaka, a isticao se Aleksa Lukić, koji je, doduše, umeo da omaši i dva-tri „zicera“, kao i Đorđević na golu. Na odmor se otišlo sa šest golova razlike, a naredno ubedljivo vođstvo potom iznosilo je 25:18 u 42. minutu igre.

Napad rukometaša Zlatara

Napad rukometaša Zlatara (Foto: Đorđe Đoković)

Zlatar sustiže na 21:25, Valjevci podižu prednost na 27:22, a gosti u 58. minutu opet prete sa 25:28. Posle nekoliko akcija „gol za gol“, Novovarošani poslednji postižu pogodak za konačnih 30:28 za ORK Metalac.

Utakmica je kasnila 15-tak minuta zbog kvara električnog semafora, koji je „poludeo“ ko zna zbog čega, možda i zbog hladnoće u nezagrejanoj dvorani. Valjevskim rukometašima treba čestitati jer su tokom prošle nedelje, zbog radova u Hali sportova po zahtevima košarkaške ABA lige, imali „specifične vežbe“ brisanja prašine sa parketa, kako bi drugi deo treninga mogli iole ozbiljno da rade!

„Odavno smo mi navikuniti da onu narodnu ’u dobru se ne ponesi, a u zlu se ne pokudi’. Preguraćemo i ovo“, komentarisao je večeras za Kolubarske.rs trener ORK Metalca, Slobodan Jokanović.

ORK Metalac - RK Zlatar

ORK Metalac - RK Zlatar (Foto: Đorđe Đoković)

ORK Metalac: Đerić, Radojičić 5, Jelić, N. Jokanović 1, Ranković 4, Lukić 5, Krunič, Andrejević 5, Čutura 5, Jevremović, Pantić, Jovanović 5, Obućina, Anđelić, Đorđević.

Simpatične Novovarošane predvodili su golman Marjanovič, Medić sa 8, Davidović sa 7, Matović sa 5 i Ajanović sa 3 postignuta gola.

Sudili su Kovač i Milosavljević pred 100-tinak gledalaca. U 8. kolu, ORK Metalac, koji sada zauzima 3-5. mesto sa 10 bodova, igra sa Napretkom u Kruševcu. 

ORK Metalac - RK Zlatar

ORK Metalac - RK Zlatar (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 12 sati 28 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 53 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...