Montiranje koša  (foto: Đorđe Đoković)
Montiranje koša (foto: Đorđe Đoković)
05.11.2014, 18:12

Može l’ baba da bude devojka

č: | fb:

U valjevskoj Hali sportova finiširaju se radovi na njenom preuređivanju za nedeljnu utakmicu košarkaške ABA lige: Metalac – Igokea. Posle semafora, danas su stigli i novi koševi, pa majstori firmi iz Niša (semafor) i Kragujevca (koševi) uveliko rade na njihovom montiranju i postavljanju. Jedan semafor je već postavljen, a da je to malo ko i primetio s obzirom na to da se ne razlikuje mnogo od dosadašnjeg, takođe niške proizvodnje. Uslov ABA lige je da mora biti postavljen još jedan semafor, na drugom kraju dvorane. Nije uslov, kako se pretpostavljalo, da novi semafori moraju imati i mogućnost ispisivanja imena uz brojeve igrača.

Koševi su, kako se i pretpostavljalo, ključni problem. Nabavljeni su „kragujevački“, znatno lakši i dosta jeftiniji od prvobitno planiranih „Elanovih“ (u igri je bila i jedna čačanska firma ali nije mogla da ispoštuje rokove). Za smeštaj koševa, kada su u pitanju rukometne i odbojkaške utakmice, pravljena su dva „džepa“ u delu tribine na kojoj je i tzv. novinarska loža. Ispostavilo se, međutim, da donji „džep“ zadovoljava uslove, dok je onaj bliži ulazu u Halu sportova minoran u odnosu na potrebe. Jedan koš tu, možda, može da se smesti kada se skloni sa terena ali teško da će moći da se igra i rukometna utakmica zbog čega je čitav posao i rađen! Uzgred, odokativno je bila jasna nesrazmera u veličini ta dva „džepa“ za isti gabarit koševa. Sada se svi vajkaju i čudom ne mogu da se načude „kako je to moguće kada je sve izmereno“. Problem je ponajpre u tome ko je to, i šta, merio, odnsno – ko je presudio da je „to – to“! Što bi duhovito primetio jedan od radnika Valisa na održavanju hale – danima su svi imali metar i merili...

Montiranje koša

Montiranje koša (Foto: Đorđe Đoković)

Baba i devojka

Današnjim radovima u Hali sportova, u vreme boravka ekipe Kolubarskih.rs, prisustvovali su svi „glavari“ - od direktora Valisa i direktora Gradske direkcije, preko ljudi zaposlenih na održavanju sportske dvorane izgrađene 1973, do pojedinaca iz Metalca. Zaključak je, ako smo razabrali, bio jedinstven – ovo oavko neće moći, od „babe se ne može napraviti devojka“!

Eventualne, dodatne rezervne opcije – oba koša u donji džep (za šta ima mesta), ili seći deo teleskopske tribine za gledaoce ispod koša postavljenog bliže ulazu u Halu sportova, teško drže vodu. Prva zbog toga što bi svakodnevno guranje konstrukcije teške preko jedne tone uništilo parket, druga zbog toga što će kapacitet dvorane ionako biti smanjen zbog modernih „led reklama“ postavljenih po dužini košarkaškog terena, odnosno teško rešivog problema postavljanja montažne tribine ispod donjeg koša.

Sada se mnogi vajkaju kako je, ipak, uprkos protestima sa svih strana, na Pećini, na mestu nekadašnjeg balona za mali fudbal, trebalo, brzo i jeftino, izgraditi salu sa 300 mesta sa dimenzijama rukometnog terena za šta su bili obezbeđeni projekat i novac u budžetu (makar se zbog tih para, formalno, raspala velika koalcija SPS-SNS u gradskom parlamentu). Jer, školske sale nemaju dimenzije rukometnog terena, što se naravno znalo. A naterati ORK Metalac da, recimo, ide na Ub, gde bi trenirao i igrao utakmice Super B lige Srbije, bilo bi nehumano. Ko zna, možda ovi problemi donesu nenadano velike novce neophodne kako bi Valjevo konačno dobilo novu sportsku dvoranu, davno započetu, pa preprojektovanu, kod Poljoprivredne škole i Gorenja!

Novi semafor

Novi semafor (Foto: Đorđe Đoković)

TV prenos, ulaznice, propusnice

Do utakmice 7. kola ABA lige: Metalac – Igokea, koja se igra u nedelju, 9. novembra, od 19.00 sati, nema mnogo vremena, a posla, uz pobrojano, ima još. Treba obezbediti uslove za TV prenos (sa sedam kamera) za potrebe Sport kluba na kablovskoj mreži SBB-a, čija je ekipa boravila u Valjevu. Treba sa policijom precizirati sve poslove na obezbeđivanju utakmice uz napomenu da je meč sa Igokeom „najmekši“. Prava iskušenja moguća su kada budu gostovale slovenačke ili hrvatske ekipe.

Inače, u prodaji su ulaznice – pojedinačne po 300 dinara, sezonske po 5.000 dinara. Kapacitet dvorane je oko 1.400 mesta. Sezonskih ulaznica je 200, koliko, kako čujemo, ima i propusnica. I opet ono valjevsko - ko li je spisak propusnica pravio i ko se to sve važan na njemu nalazi?

Videćemo, nedelja nije daleko...

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 30 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 7 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara