Dušan Kutlešić i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Dušan Kutlešić i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
07.11.2014, 16:09

Sa Igokeom konačno u Valjevu

č: | fb:

Košarkaši Metalca će u nedelju (19.00) konačno zaigrati pred svojim navijačima. U utakmici 7. kola ABA lige dočekuju Igokeu iz Laktaša, kod Banja Luke, ekipu koja je prethodno savladala beogradski Partizan, a namučila je i zagrebačku Cedevitu, pobednika nad Makabijem u Tel Avivu.

„Našu septembarsku kontrolnu utakmicu sa Igokeom, koju smo dobili u Valjevu, treba zaboraviti. Oba sastava su znatno izmenjena - gosti su čvrst, iskusan protivnik, po mnogo čemu favorit u nedeljnom susretu“, rekao je danas novinarima Metalčev trener Vlada Đokić.

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić (Foto: Đorđe Đoković)

On je dodao da će brejk iz Ljubljane imati punu vrednost ukoliko Metalac pobedi Igokeu. „Pravo na nadu, utemeljenu u dobrom radu i mladosti igrača željnih afirmacije, niko ne može da nam oduzme“, kazao je Đokić.

Posle odlaska kapitena Nikole Tomaševića i centra Aleksandra Tanaskovića Džabara u Vršac, Miše Radenkovića u Smederevo i Ognjena Kužete u OKK Beograd, sa kojima je okončana saradnja, novi kapiten Valjevaca je mladi bek Dušan Kutlešić, koji je u Metalac došao iz Užica (mladi Kočović će zaigrati u subotičkom Spartaku, dok „plej“ Babović još nema klub).

„Želimo pobedu, daćemo sve od sebe i da je ostvarimo uz podršku gledalaca. Kapitenska traka svakako obavezuje, trudiću se da opravdam poverenje“, rekao je Kutlešić.

Dušan Kutlešić

Dušan Kutlešić (Foto: Đorđe Đoković)

„Dule je doveden da bude nosilac igre Metalca u ovoj i narednim sezonama, nije došao da se ovde ’prošeta’ šest meseci i da ode. Znajući njegove ljudske i igračke kvalitete odlučio sam da bude kapiten“, pojasnio je Đokić svoju odluku odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs.

Trener Metalca je takođe rekao kako će eventualno pojačanje biti angažovano samo u situaciji da se pojavi igrač, zvučno ime, koji odmah može da znači bitno poboljšanje i donese prevagu na terenu. „Oni što bi da dođu na probu, ili oni koje treba čekati da proigraju, ne zanimaju nas“, dodao je.

„Najvažnije je, što igračima stalno ponavljam, da je sadašnji sastav kadar da iznese obaveze ABA lige i na tome ću istrajati!“, kategoričan je Đokić.

Radovi na preuređivanju Hale sportova, po zahtevima ABA lige, privedeni su kraju. Nadležni iz Metalca i UFK Valis uveravaju kako je sve u redu. Na terenu je viđen i Tomislav Jovančić, delegat na listi ABA lige i jedan od važnih ljudi Tehničke komisije FIBA, svakako u kontroli urađenog.

Utakmicu sa Igokeom (nedelja, 19.00 sati) prenosiće Sport klub kablovske mreže SBB, a tehničke usluge daje TV Prva. Na današnjoj konferenciji, koja, po našem sudu, nije bila tek uobičajena pred neku utakmicu u sezoni, nije se pojavio niko iz klupskog rukovodstva. Predsednik Metalčeve skupštine Zoran Vraneš, koji slovi kao prvi operativac, kako nam je rečeno na pres konferenciji, danas „nije bio u Valjevu“.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 53 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 1 sati 53 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 1 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...