Budućnost Krušik - Semendria 1924 (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Semendria 1924 (foto: Đorđe Đoković)
08.11.2014, 17:22

Smederevski „seljaci“ odneli bodove iz Valjeva

č: | fb:

FK Budućnost-Krušik poražen je danas od smederevske Semendrije sa 3:4 (3:3) u Valjevu, u 13. kolu Srpske lige Zapad. Poraz je tim teži što je došao na krsnu slavu valjevskog kluba, S. Dimitrija. U tradiciji valjevskog fudbala, prema tvrdnjama pok. novinara Zorana Tripkovića (1933-2007), su porazi na blagdane, Vaskrs posebno.

Prvi gol Budućnost Krušika

Prvi gol Budućnost Krušika (Foto: Đorđe Đoković)

Smederevci, čiju fudbalsku tradiciju čuva Seljak iz Mihajlovca, posle raspada i gašenja superligaša Sartida, predstavili su se kako vrlo dobra ekipa, koja je u svakom trenutku znala šta hoće igrajući sa željom da da gol više od protivnika. Uostalom, oni su vodili četiri puta, pa su posve zasluženo odneli sva tri boda.

Dvostruki strelac bio je Momić (dao je prvi i četvrti gol), Roksa se ušetao do gola nesigurnog Rankovića, koga je i Cvetković u finišu prvog poluvremena prizemnim „šištavem“ sa ivice šesnaesterca, posle kornera i dobačene lopte sa desne strane, uhvatio na krivoj nozi!

Valjevce je, u prvih 45 minuta, dva puta vraćao u život „štoper“ Gentić posle prekida igre, dok je treći gol bio autogol Simičića posle prodora beka Jevtića. Imala je domaća ekipa još koju šansu, posle 1:1 i 2:2, kao i u finišu prvog poluvremena, ali su napadači bili bez dovoljno koncentracije u zavrtšnici akcija.

Detalj iz igre

Detalj iz igre (Foto: Đorđe Đoković)

U drugih 45 minuta, do 75. minuta i pobedonosnog gola Momića, Valjevci su imali neke polušanse bez izgleda da se iznenadi golman Đorđević. Za malo neprecizni bili su Baljak i Rašević, Rajevac je opet uhvatio „makazice“ ali ne tako ubojito kao na goleadi protiv Pobede iz Beloševca, kod Kragujevca.

Ovim porazom, Budućnost-Krušik teško da može do kraja prvenstva preteći vodeću Loznicu, koja ima solidnu ekipu u kojoj se zna „ko kosi, a ko vodu nosi“.

Budućnost-Krušik: Ranković – Jevtić, Gentić, Kosić, Živanović – Marković, Čočović, Rašević, S. Ilić – Rajevac, Baljak. Trener Slaviša Božičić načinio je sve tri izmene ali ni to nije dali rezultat.

Do kraja jesenjeg dela Srpske lige Zapad, Valjevci gostuju Šumadiji u Aranđelovcu, a u poslednjem kolu igraju komšijski derbi sa lajkovačkim Željom.

Drugi gol Semendrije 1924

Drugi gol Semendrije 1924 (Foto: Đorđe Đoković)

Utakmice u nedelju

Svoje utakmice 13. kola, Železničar i ubsko Jedinstvo igraju sutra (13.30) – Lajkovčani sa Zviždom u Kučevu, a Ubljani protiv Pobede u Beloševcu.

Sutra (13.30), igraju se i utakmice 13. kola Zonske lige Drina – komšijski derbiji igraju se u Lajkovcu: Zadruga-Radnički (Valjevo) i Brezovici: Brezovica-OFK Osečina, dok Ribnica gostuje Radničkom u Klupcima, kod Loznice. Mioničane, posle povlačenja Zorana Nenadovića, kao trener predvodi Žarko Jovanović sa Uba, kome je smanjena kazna izrečena zbog incidenata u prošloj sezoni posle jedne utakmice Jedinstva na domaćem terenu.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 9 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara