Metalac - Radnički (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Radnički (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2014, 21:49

Kragujevčani bolji u Valjevu

č: | fb:

Kragujevački Radnički pobedio je večeras Metalac u Valjevu, u 10. kolu Superlige Srbije, sa 96:81 (22:24, 31:16, 23:24, 20.17) i ostao u borbi za treće mesto sa beogradskom Mega Vizurom, koje se za učešće u Jadranskoj ligi ne plaća 150.000 evra.

Utakmica je rešena u drugoj četvrtini, kada je Radnički kaznio sve greške valjevskih košarkaša i sa 28:28 „otišao“ na 38:28, pa na 53:38. Metalac je (i pre toga) u nekoliko navrata skidao prednost Kragujevčana ispod deset razlike ali je to bilo sve što se moglo uraditi. Ili su Valjevci brzopleto grešili - pre svega u lošoj selekciji šuta ili prodorima pod košom kojio nisu rezultirali pogocima, ili su Kragujevčani sigurno uzvraćali. Trener Miroslav „Muta“ Nikolić je petorkom Marinović, Katnić, Mlađan, Kalinić, Lešič „prelomio“ rezultat i osvojio važne bodove. 

- Dobro smo se spremili za gostovanje u Valjevu poučeni nekim ranijim porazima od ipak slabijeg Metalca – rekao je Nikolić na pres konferenciji posle utakmice. Metalac je dobra ekipa ali je naša prednost iskustvo sa većeg broja teških utakmica iz ABA lige.

Trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić ponovio je da je veliki broj povreda uticao na to da je tokom pauze, do koje je došlo zbog vanredne situacije u Srbiji izazvane katastrofalnim poplavama, imao dosta problema na treninzima. Gotovo ni jednom nije mogao da vežba igru na dva koša „pet na pet“. Ukazao je i na to da „ima nekih stvari koji i nisu za medije“ (atmosfera u ekipi i odnos prema obavezama, prim. A.), a koje utiču na učinak ekipe.

- Pokušaćemo da pobedimo Crnokosu i Borac u Valjevu, protiv Partizana i Crvene zvezde realno nemamo šansi u Beogradu, ali ako nam dozvole, iznenadićemo ih, zašto da ne – kazao je neraspoloženi Đokić.

Posle nekoliko žešćih reakcija sa tribina, kod „tehničke“ Kužeti zbog navodnog simuliranja, sa tribina se od oko 700 gledaloaca  razlegao cinični aplauz Neškoviću, koji je trajao dva – tri minuta, što ne pamtimo u Valjevu, a ni „šire“.

Suđenje Neškovića (Kraljevo), Nikolića (Zemun) i Pecelja (Novi Sad) bilo je tipično za sistem „šila, parala – uzimala, davala“. Malo se navlačilo Radničkom  kad je bilo „tesno“, potom se vraćalo Metalcu u situacijama kada pobeda Kragujevčana nije dolazila u pitanje! Za takvo suđenje, posle nekoliko žešćih reakcija sa tribina, kod „tehničke“ Kužeti zbog navodnog simuliranja, sa tribina se od oko 700 gledaloaca  razlegao cinični aplauz Neškoviću, koji je trajao dva – tri minuta, što ne pamtimo u Valjevu, a ni „šire“.

Beležimo i dva incidenta. Policija je intervenisala i sa tribina izvela, pa posle pola sata vratila, jednog od desetak (!) navijača Radničkog. Uz to, u prvom poluvremenu „pofrkali“ su se trener Nikolić i centar gostiju Sava Lešić. Gotovo su krenuli da se obračunaju, ali je „klupa“ Radničkog na vreme smirila strasti.

Metalac: Tanasković 3, Kužeta 11, Tomašević 5, Aleksić 8, Mičel 7, Dujković, Vulridž 5, Čakarević 24, Knežević 1, Jokić, Kljajević 2, Popović 15.

Radnički: Novak, Janković, Lešić 10, Mlađan 17, Kalinić 8, Katnić 14, Birčević 30, Dimić 3, Balmazović, Brkić, Jevtović, Marinović 14.

U četvrtak Metalac igra sa Partizanom na Novom Beogradu, a u subotu (19.30), u Hali sportova, dočekuje Crnokosu iz Kosjerića.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 48 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 45 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 14 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara