Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
09.12.2014, 23:46

Jugović prejak za VŠK 2005

č: | fb:

U 4. kolu Kupa Srbije „Svetozar Gligorić“ u šahu, koji se igra u kragujevačkim „Šumaricama“, branilac titule Jugović iz Kaća, kod Novog Sada, savladao je VŠK 2005 sa 2,5:1,5. Panić je na drugoj tabli pobedio vm Mišu Papa, im Jovanović je na prvoj remizirao sa vm Stojanovićem, dok su im Ilić i FIDE majstor Živković poraženi od vm Lajthajma, odnosno im Radlovačkog.

U derbiju 4. kola, Jelica iz Goračića u Guči igrala je 2:2 sa državnim prvakom Radničkim – Vodovod zahvaljujući pobedi mladog im Miloša Roganovića protiv iskusnog velemajstora Branka Damljanovića. Kragujevčani, međutim, ubedljivo vode i gotovo je sigurno da će u 2014. osvojiti „duplu krunu“.

VŠK 2005 je trenutno na osmom mestu među 10 ekipa, sa četiri meč boda, što je ispod očekivanja kapitena, im Dragana Ilića. U 5. kolu, sutra od 16.00 sati, valjevski šahisti igraju sa poslednjeplasiranim Dunavom iz Banovaca.  

Turnir se završava 12. decembra posle sedam kola po Švajcarskom sistemu (jugoslovenska kup varijanta ručnog parovanja).

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 35 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 24 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.