Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
12.12.2014, 19:59

VŠK 2005 osvojio peto mesto

č: | fb:

VŠK 2005 osvojio je peto mesto na finalnom turniru za Kup Srbije „Svetozar Gligorić“ u šahu, koji je danas završen u kragujevačkim „Šumaricama“. Valjevci su u poslednjem kolu sa 3:1 pobedili ekipu Miloševac iz Miloševa, kod Jagodine.

Ceo poen osvojili su im Jovanović (kontumacijom, nije imao protivnika) i im Ilić, dok su remizirali Panić i FIDE majstor Živković. VŠK-u 2005 pripalo je peto mesto, sa 10 meč bodova, iza pobednika Radničkog Vodovoda iz Kragujevca, Jugovića iz Kaća, Jelice iz Goračića i Srbobrana.

Na finalu Kupa Srbije, koji od prošle godine nosi ime velikana Svetozara Gligorića, konkurencija je bila dosta slabija nego prethodnih godina sa samo deset učesnika. Otuda je i plasman VŠK 2005 relativan uspeh.

Kragujevčani su u 2014. osvojili „duplu krunu“, posle državnog prvenstva pripao im je i Kup Srbije, a u ekipi su bili velemajstori Ivanišević, Perunović, Damljanović, Bogosavljević i rezerva Miljković – bezmalo reprezentacija Srbije.

Kaćani nisu odbranili titulu osvojenu 2013, dok je Jelica jedina bila ravnopravan takmac favoritima za osvajanje naslova.

I ovo takmičenje ukazuje na to da bi se u Valjevu morale objediniti šahovske snage u jednom kluibu umesto toga što se sada finansiraju tri kluba! Nagoveštaja te mogućnosti bilo je posle ekipnog prvenstva centralne Srbije, gde sada bez naročitog uspeha igraju oba VŠK-a, ali su izgleda opet pobedile „usijane glave“ u oba kluba. Jedini lek je, čini se, uskraćivanje budžetskih sredstava tim klubovima o čemu bi trebalo da se izjasne Gradski sportski savez i Komisija za sport Gradske skupštine.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 sati 19 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 sati 20 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 13 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara