Mega - Metalac (arhiva) (foto: www.abaliga.com)
Mega - Metalac (arhiva) (foto: www.abaliga.com)
13.12.2014, 23:59

Mega opet bolja

č: | fb:

U 12. kolu ABA lige Mega je večeras pobedila Metalac u Sremskoj Mitrovici sa 99:82 (26:18, 26:25, 27:21, 20:18) i tako od poslednjih osam susreta protiv Valjevaca sedam rešila u svoju korist! Bila je ovo jedna od slabijih partija košarkaša Metalca u kojoj je pre svega „škripalo“ u napadu. To je uslovljavalo i lake ili relativno lake poene Mege, pa je, rezultatski posmatrano, na ispitu pala i odbrana Valjevaca, koja je rešavala neke utakmice.

Trener Vlada Đokić nije uspevao da pronađe petorku eventualnu kadru da načini preokret u situacijama kada je hvatan rezultatski priključak. Megin trener Dejan Milojević sa saradnicima dobro je skautirao igru Valjevaca, a njegovi mladi izabranici bili su kadri da mnoge ideje realizuju.

Milojević je, uostalom, u najavi ove utakmice istakao njenu važnost za Megin povratak na pobednički kolosek, kao i očekivanja da će njegovi mladi igrači potvrditi talenat.

Nije isključeno ni to da se obistinila Đokićeva slutnja sa poslednje pres konferencije u Valjevu da bi umor njegovih košarkaša mogao biti presudan. Uz to, izvesno je da je utakmica sa Crvenom zvezdom i 35 minuta vrlo korektne igre psihološki ispraznila Metalčeve igrače. Kako bilo, Mega je zasluženo dobila, a u Mitrovici je večeras lako mogla „pući“ i „stotka“.

Naravno da je sada najvažnije pitanje kako valjevske košarkaše oporvaiti do utakmice sa Zadrom, koji je večaras na svom terenu pobedio Partizan, odnosno šta uraditi da serija od još šest susreta zaredom u Valjevu ne budu balast za Metalac. Đokić će sa saradnicima, nadamo se, uspeti da reši te probleme, pa je i večerašnji poraz, moguće je, planirani pad forme.

Dvorana u Sr. Mitrovici, gledalaca:1.700. Sudije: Radović, Mitrovski i Manolov. Delegt: Minić.

Mega: Kešelj 23, Krstić 2, Marelja 6, Jaramaz 2, Miljenović 15, Bojić 9, Jokić 20, Čantekin 2, Zagorac 20, Vrbica, Simeunović, Nikolić.

Metalac: Malešević 13, Bakić, Kutlešić 16, Otašević 8, Majstorović 14, Jevtović 9, Jošilo 12, Ljubičić 4, Rakićević 2, Radulović, Todorović, Dunđerski 4.

 Valjevci su sada na skoru 4/12, što ih dovodi u „opasnu zonu“, a predstojeća serija utakmica u Valjevu svakako će rešavati Metalčevu sudbinu u ABA ligi, u ovoj fazi takmičenja, dok definitivna odluka o tome u kojoj će ligi ta ekipa igrati 2015/2016. pada u Superligi Srbije.

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 15 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 22 sati 44 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...