KK Metalac (u utakmici protiv Zvezde) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (u utakmici protiv Zvezde) (foto: Đorđe Đoković)
31.05.2014, 21:33

Metalac pobedio Crnokosu

č: | fb:

Metalac je večeras, u 12. Kolu Superlige Srbije, pobedio Crnokosu iz Kosjerića sa 95:72 (10:28, 32:11, 27:18, 26:15) i na taj način zabeležio četvrti uspeh do sada.

Čudna utakmica, uz rezultat od minus 20 do plus 23 za Valjevce! Početkom druge četvrtine, Crnokosa je vodila sa 30:10, pa su se čuli zvižduci oko 300 gledalaca sa tribina Hale sportova. Igrač preokreta bio je Stanoje Knežević, docnije su se „budili“ i ostali, a kad je semafor u 33. minutu pokazivao 80:60 za Metalac bilo je jasno da su bodovi uknjiženi.

„Loše smo počeli zbog načina na koji smo izgubili utakmicu prošlog kola sa Partizanom u Beogradu. Igračima se vrzmalo po glavi da su ’imali’ Partizan, jer su u 35. minutu vodili, a izgubili smo“, ocenio je na večerašnjoj pres konferenciji trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić.

Njegov kolega Blagoja Ivić kaže da Crnokosa u ovom trenutku „ne može bolje, posebno u situaciji kada se igra svaki drugi dan“.

„Jedva čekamo da se ovo završi, da spasemo žive glave!“, bio je iskren Ivić, koji na taj način objašnjava i večerašnje neočekivane pobede FMP-a nad Radničkim KG u Železniku (81:71), odnosno Borca u Čačku protiv Mege (83:71).

Najučinkoviti kod Metalca bili su Marko Dujković sa 20 poena i indeksom korisnosti 35, te Knežević  i Ešton Mičel sa po 20 ubačenih koševa. Kod Kosjeraca, dvocifren učinak imali su Dragoslav Papić sa 15 i Milan Janjušević sa 13 poena, a svideo se i Bojan Stanojević (8).

U 13. Kolu, u ponedeljak (19.30), Metalac u Hali sportova dočekuje čačanski Borac željan revanša za katastrofalan poraz u prvom delu Superlige Srbije. Do kraja regularnog dela takmčenja, Valjevcima preostaje još utakmica sa Crvenom zvezdom u Železniku, u sredu, 4. juna.

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 2 sati 15 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 20 sati 14 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...