ŽOK Valjevo - Jedinstvo Užice (foto: Đorđe Đoković)
ŽOK Valjevo - Jedinstvo Užice (foto: Đorđe Đoković)
19.01.2015, 22:32

Valjevke „otkinule“ bod lideru

č: | fb:

ŽOK Valjevo je večeras osvojio bod protiv neporažene ekipe Jedinstva posle poraza od 2:3 (25:22, 23:25, 25:22, 17:25, 5:15). Užičanke su, kao lider Prve lige, pobedile na iskustvo i veći kvalitet pojedinih igračica, Vesne Petrić Tomašević i Aleksandre Arsenijević pre svih, što se posebno očitovalo u četvrtom i petom setu. Valjevke su tada pale snagom, rekli bismo i psihološki, ali su, u celini uzev, ostavile bolji utisak nego u prvom delu prvenstva.

Novi trener Stevan Ljubičić pokušavao je čestim izmenama i pravovremenim tajm-autima da održi visok ritam igre, što mu je uspevalo tri seta. Beležimo i to da ova ekipa ŽOK Valjeva, čini se, odavno nije odigrala tako dug poen kao što je bio drugi poen u petom setu (na kraju ipak izgubljen).

ŽOK Valjevo - Jedinstvo Užice

ŽOK Valjevo - Jedinstvo Užice (Foto: Đorđe Đoković)

Ljubičiću će trebati vremena da uigra novi sastav, pojačan Tamarom Kmezić i Anđelom Stojković. Subotičanka Kmezić je pravi korektor (dok ima snage), a Lajkovčanki (Lazarevčanki) Stojković, srednjem blokeru, nedostaje više hitrine i samopouzdanja. Kao i iskusnoj Isidori Stanojević, primaču servisa, koja radije prebacuje loptu preko mreže no što se odvaži da smečuje i poentira, kao što to čine, recimo, Anja Marković ili mlada Katarina Čelić.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: 150 (među kojima i nekoliko košarkaša Metalca).

ŽOK Valjevo: Živković, Stojković, Popović, Marković, Đorđević (libero), Jovanović, Čutura, Čelić, Kmezić, Ranković (libero 2), Stanojević, Ćuk.

Jedinstvo: Todorović (libero), Kraković, Tomašević Petrić, Spasojević, Glišović, Kutlešić, Tošić, Džaković, Krpović, Avramopvić, Stanić.

ŽOK Valjevo - Jedinstvo Užice

ŽOK Valjevo - Jedinstvo Užice (Foto: Đorđe Đoković)

U narednom kolu, Valjevke gostuju u Futogu, kod Novog Sada (u prvom delu Futog je pobedio sa 3:2).

Tokom vikenda, muška ekipa VA 014 pobedila je Spartak u Subotzici sa 3:0. Slavili su i superligaši – Lajkovčanke u Kragujevcu sa 3:1, a Ljižani u Požarevcu sa 3:2.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 41 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 31 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.