Metalac - Dinamo: Davor Laković u akciji (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Dinamo: Davor Laković u akciji (foto: Đorđe Đoković)
01.06.2014, 20:13

ORK Metalac izgubio od Dinama

č: | fb:

U doigravanju za plasman u Superligu Srbije ekipa ORK Metalca poražena je večeras od Dinama sa 25:27 (11:12). Stari znanci, još iz vremena jugoslovenskog velikog rukometa iz 1950-tih godina prošlog veka, Valjevci i Pančevci odigrali su pred oko 200 gledalaca dopadljivu utakmicu.

Dinamo je bio bolji, brži i raznovrsniji i u odbrani i u napadu, pa zasluženo nosi bodove. Štaviše, gosti su početkom drugog poluvremena poveli sa četiri gola razlike i mogli tada da reše pitanje pobednika. Međutim, pritisnuti borbenim Valjevcima grešili su, što su domaći kažnjavali. Igrače Dinama i njihovu „kluipu“ uhvatila je panika, pa su na kraju ostali bez korpulentnog beka Radanovića i službenog predstavnika kluba, koji su isključeni, tako da su sa dva igrača manje jedva sačuvali pobedu.

Metalac - Dinamo Pančevo

Ivan Radojičić 'u senddviču' (foto: Đorđe Đoković) (Foto: Đorđe Đoković)

Treba reći i to da ORK Metalac u prvom poluvremenu, u dva navrata, nije iskoristio prednost od dva igrača više u polju, čak je primljen gol, dok su jedan gol postigli kada su imali „samo“ igrača više! Golmani Đorđević (ORK), odnosno Breti i iskusni Stojiljković (Dinamo) solidno su branili i maju po 17, odnosno ukupno 15 odbrana i „skinut“ sedmerac.

Najefikasniji kod Valjevaca bili su Vujić sa 6, Laković sa 5 (2), te Radojičić, Jokanović i Lukić sa po 4 pogotka, dok su najbolji strelci u ekipi Dinama bili Mirčevski sa 7, Davidović sa 5, kao i Sretenović, Ervaćanin i Opačić sa po 4 gola.

Metalac - Dinamo Pančevo

Gol Nikole Jokanovića (foto: Đorđe Đoković) (Foto: Đorđe Đoković)

Sudili su Radulović i Savić iz Beograda.

U sredu, Metalac u nastavku takmičenja igra sa Slogom u Požegi, a potom u Valjevo dolazi Planinka iz Kuršumlije.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 59 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 54 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...