Iz jesenjeg dela prvenstva (foto: Đorđe Đoković)
Iz jesenjeg dela prvenstva (foto: Đorđe Đoković)
21.01.2015, 13:42

Novi trener Dejan Nikolić iz Lučana

č: | fb:

Posle odlaska Slaviše Božičića, FK Budućnost-Krušik će u nastavku prvenstva Srpske lige Zapad, po svemu sudeći, voditi Dejan Nikolić iz Lučana. U najkraćem, Nikolić (1969) fudbal je igrao u Mladosti iz Lučana, a ponikao je u Školi fudbala koju je svojevremeno formirao sada pokojni trener Dragan Bojović Patak iz Čačka, koji je matični klub Borac uvodio u Prvu ligu SFRJ, a sa uspehom je trenirao i kruševački Napredak, takođe u Prvoj saveznoj ligi, kada mu je pomoćnik bio Ivan Ivanović, jedan od igrača iz generacije „Bebicinih beba“, stariji brat našeg kolege, takođe pokojnog Jordana Ivanovića.

Kao igrač, uz matičnu Mladost, branio je boje i užičke Slobode, Napretka, a okušao se i u inostranstvu. Kao trener, Nikolić je, uz Mladost, vodio i Slogu iz Bajine Bašte, lajkovački Železničar, kao i šabačku Mačvu, koju je uveo u Prvu ligu Srbije. Prema mišljenju pojedinih sagovornika Kolubarskih.rs iz lajkovačkog Železničara, koji je u poslednjem kolu jesenjeg dela srpskoligaškog takmičenja, slavio kao gost sa 2:1, Valjevci su „napravili najbolji mogući izbor“.

Nikolić je iz Želje otišao zbog toga što klub tada, u teškoj materiojalnoj i organizacionoj situaciji, nije mogao da prati njegove ambicije, a on je želeo da se „napadne“ Prva liga Srbije. Mačvu je uveo u viši rang. U Šapcu nije ostao zbog toga što ima „A licencu“, dok je za klupu prvoligaškog kluba neophodna „profi licenca“, koju, recimo, od trenera iz Valjeva ima samo Vladica Petrović Struja, trenutno šef stručnog štaba Metalca iz Gornjeg Milanovca. „A licencu“, kao i Nikolić, imaju Dragan Rebić, Zoran Lučić, Zoran Pantelić i Srđan Jovanović Čobanja.

Uz dosta muka, uz pomoć operativaca, šabačke Mačve, danas smo konačno došli do broja mobilnog telefona Dejana Nikolića. Saznali smo da on sutra dolazi u Valjevu, gde bi sa klupskim zvaničnicima trebalo da usmene dogovore pretoči u ugovor o saradnji. Načelno, u Valjevu bi ostao do kraja sezone uz mogućnost da se saradnja nastavi u sezoni 2015/2016. godine. Nikolićev rezon je jasan – bodovna prednost Lozničana od +13 prevelika je da bi se sada „jurila“. Uz to, novoformirani klub, sastavljen od igrača iz dve ekipe i Valjevcima – povratnicima, komplikovana je priča iz koje bi se odmah mogao izroditi plasman u Prvu ligu Srbije. To je, veli, ljudima iz kluba rekao i posle letošnje trening utakmice u Šapcu. kada je Mačva pobedila Budućnost-Krušik.

Nikolićeva je ideja je da se do juna stabilizuju klub i ekipa („Prvo se pravi klub, pa onda tim!“), te da se onda za novu sezonu, ekipa kompletira pre svega Valjevcima, koji sada igraju u klubovima višeg ranga, a voljni su da se vrate. Naravno, nije nimalo lako biti prvi čak ni u Opštinskoj, a nekmo li u Srpskoj ligi!

Zanimljivo je takođe da su nekoliki fudbaleri, posle Valjeva, igrali u Lučanima (Vulović, Vanić, Tmušić...), da je i trener Jusuf Čizmić, takođe iz Priboja, nakon vođenja Budućnosati seo na klupu Mladosti. Pomoćnik mu je bio Miroslav Jekić, koji je potom i sam vodio Lučance, a kao trener radio je i sa Dejanom Nikolićem. U Mladosti se kao trener kratko ogledao i „Struja“ Petrović. U tom klubu najduže je radio Neško Milovanović, legenda Lučana, kome je Nikolić bio asistent i u Superligi Srbije.

Novi kormilar Budućnost-Krušika još ne zna sa kojim će igračima sarađivati. Na naš pomen da bi Filip Rajevac mogao da promeni klub, kratko je rekao kako on (Rajevac) nije otišao na pripreme sa ekipom Mladosti, gde je po saznanjima Kolubarskih.rs, tri dana bio na probi, te da (Nikolić) nema ništa protiv da se ogleda u većem klubu i višem rangu ukoliko uspe. „U Valjevu je uvek dobrodošao“, kaže Nikolić.

Nejasna je situacija i sa transfer listom, koju je ostavio Božičić, odnosno sa naznakama kako bi ekipu valjevskog srpskoligaša mogli da napuste i Nenad Živanović (odlazak u inostranstvo), odnosno Uroš Marković, dok je Maksimović već u mioničkoj Ribnici.

Po preuzimanju posla, Nikolić će svakako izabrati i svoje saradnike. Božičićevi pomoćnici bili su Zoran Milisavljević i Pepa Lukić, docnije i Milan Ciga Petrović. Klub nije imao kondicionog trenera. Zasad je nejasno i to gde će se Budućnost-Krušik pripremati za nastavak prvenstva u Srpskoj ligi – Zapad. Čini se da je Valjevo (sa okolinom) najverovatnija „destinacija“ iz nekoliko razloga – od finansijske situacije, do potrebe dodatne slekcije igrača i „remontovanja“ ekipe.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 53 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 48 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...