Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
24.01.2015, 10:30

“Zmajčeki“ žele „osvetu“

č: | fb:

U 19. kolu ABA lige u Valjevu sutra gostuje Olimpija, a utakmica se igra od 19.00 sati u Hali sportova. Na uobičajenoj pres konferenciji trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić rekao je da su Ljubljančani favoriti.

„Olimpija ima odličnu ekipu, namučili su Partizan u Beogradu. Svakako su favoriti, što nas ne sprečava da još jednom zaigramo na pobedu. Znam da će Ljubljančani biti željni ’košarkaške osvete’ . To nas ne zanima, pokušaćemo da pobedimo, a utakmica u prvom delu, u Ljubljani, za nas je bila prekretnica“, rekao je Đokić.

Nemanja Protić na debiju protiv Partizana

Nemanja Protić na debiju protiv Partizana (Foto: Đorđe Đoković)

Novi „plej“ Metalca, Nemanja Protić posebno je pohvalio bekovsku liniju Olimpije, koju predvode iskusni „plej“ Marko Marinović Malina, takođe Čačanin, i mladi reprezentativac Klemen Prepelič, koji je na prvoj utakmici u „Ježicama“ promašio šut za pobedu. Tu je i jaka centarska linija, a Alenom Omićem na čelu.

Vlada Đokić je novinarima takođe rekao kako igrači Metalca imaju zdravstvenih problema.

„Otašević ne trenira, Malešević je imao problema sa virozom i povišenom temperaturom, Jevtoviću je pukla arkada, koja je ušivena, pa je ponovo u stroju. To su uobičajene stvari, do utakmice će sve biti zaboravljeno, pa ćemo zaigrati u trenutno najboljem sastavu“, kazao je Đokić.

On je dodao da Protić dobro trenira, da se sve bolje uklapa u sistem igre Metalca, a da će njegova minutaža zavisiti od toga šta bude pružao na terenu, odnosno kakav učinak budu imali njegovi „konkurenti“ na toj poziciji.

Olimpija se bori za četiri mesta koja vode u plej-of ABA lige, dok Metalac nastoji da što boljim rezultatima, uz pomoć Zvezde, Partizana i Mege, srpskim klubovima sačuva četvrto mesto i u narednoj sezoni.

Utakmica sa Olimpijom poslednja je od šest zaredom igranih u Valjevu zbog startnih problema uslovljenih radovima na adaptaciji Hale sportova. Potom sledi gostovanje Igokei, u Laktašima, a onda se do kraja ABA lige naizmenično igraju u Hali sportova i u gostujućim dvoranama.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara