Šut Marinovića (foto: Đorđe Đoković)
Šut Marinovića (foto: Đorđe Đoković)
24.01.2015, 22:16

Olimpija nadigrala Metalac

č: | fb:

Ljubljančani su se u 19. kolu ABA lige večeras sa kamatom revanširali Valjevcima za poraz u „Stožicama“ u prvom delu prvenstva. Posle zasluženih 76:67 (19:15, 14:16, 18:14, 25:22) ispraćeni su aplauzom oko 1.300 gledalaca na tribinama Hale sportova.

Olimpija je motivisanije, skoncentrisanije i taktički pripremljenije ušla u ovu utakmicu. Njihov trener Aleš Pipan nije krio zadovoljstvo zbog toga što su se „momci držali dogovora i nisu pravili gluposti (greške i izgubljene lopte) kao na prethodnim utakmicama, što su igrali pametno i strpljivo“. Prema njegovom mišljenu, odlučio je bolji skok njegovih izabranika pod oba koša, kao i to što su sprečili Metalčev šut spolja, posebno za tri poena.

Faul nad Kutlešićem

Faul nad Kutlešićem (Foto: Đorđe Đoković)

Dodali bismo da je Valjevce iznenadila agresivna odbrana Ljubljančana, odnosno da su pod svojim košem slabo branili „pik“ na vrhu reketa (igru „dva na dva“), posle čega su plejmejkeri ostajali na visokim igračima Olimpije, što je bilo kažnjavano.

Valjevci nisu uspeli da iskoriste one delove igre kada na terenu nije bilo ključnih igrača „zmajčeka“, a nakon što se Pipan opredelio za postavu: Marinović, Prepelič, Nikolov, Murić, Omić stvari su definitivno loše krenule po Metalac. Gosti u 33. minutu prvi put vode sa, ispostavilo se nedostižnih, 13 poena prednosti (58:45). Đokić je stalno menjao, tražio dobitnu kombinaciju, koje večeras nije bilo. Njegovi napori su donekle urodili plodom, posle trojki Jošila, kada se Metalac približio na 57:63 u 36. minutu i to je bilo sve. Ubrzo je Olimpija opet imala +13, 70:57 u 38. minutu igre.

Tajm aut Metalca

Tajm aut Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

„Večeras nismo uspeli da stigneo razliku Olimpije i preokrenemo rezultat, gosti su pogađali važne šuteve sa velike udaljenosti, što im je jedna od karakteristika“, rekao je trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić na pres konferenciji posle utakmice.

„Bolest Maleševića, povrede Jevtovića i Otaševića, omeli su nas u ozbiljnom treningu i to se večeras videlo – Metalac ne može dobro da igra bez dobrog treninga. Uz to, loše smo ušli u utakmicu i zbog sve češćih priča o novim pojačanjima, pa je igračima i to bilo u glavi, što nije dobro“, dodao je Đokić.

On nije imenovao ko su ti koji se bave pojačanjima ali je adresa jasna, klupski čelnici se po novinama prosto razmeću neodmerenim izjavama - od toga ko će sve doći, do toga da će Metralac dogodine biti jači od Zvezde i Partizana! Samo da ne bude po onoj narodnoj „voda donela...“.

Valjevci su večeras ponovili brojne slabosti već viđene na početku ABA lige: slab šut sa penala i za tri poena, odnos skokova 25:40 (!), mnogo izgubljenih lopti u nedorečenim akcijama, promašeni ziceri i šutevi iz reketa, bespotrebna soliranja pojedinaca i njihova težnja da budu važniji od ekipe... Uostalom, nije Vlada Đokić i večeras, kao i posle poraza od Zadra, takođe u Valjevu, na pres konferenciju došao tek posle 20-tak minuta, a svlačionica je bila zaključana.

Zakucavanje Majstorovića

Zakucavanje Majstorovića (Foto: Đorđe Đoković)

Večerašnju utakmicu pratili su i Rato Tvrdić i Željko Jerkov, ex YU reprezentativci iz Splita, koje su gledaoci takođe toplo pozdravili.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 1.300. Sudije: Vojinović, Rutešić i Koljenšić iz Crne Gore. Delegat: Zoran Dimitrijević (Beograd).

Metalac: Malešević, Protić 1, Kutlešić 12, Majstorović 14, Jevtović 12, Jošilo 9, Ljubičić 9, Rakićević 4, Radulović, Todorović, Vuksanović 3, Dunđerski 3.

Olimpija: Marineli, Hrtovat, Brodnik 2, Salin 5, Vučetić 6, Murić 8, Nikolov 13, Mahkovič, Omić 12, Prepelič 16, Marinović 14.

Metalac sada ima skor 8/11, a u 20. kolu igra sa Igokeom u Aleksandrovcu (Laktašima) kod Banja Luke.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 2 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 56 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...