Luka Vuksanović i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Luka Vuksanović i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
09.02.2015, 13:09

Metalac večeras sa MZT-om

č: | fb:

U poslednjoj utakmici 21. kola ABA lige košarkaši Metalca večeras od 20.30 sati, u Hali sportova, dočekuju MZT iz Skoplja, ekipu koja do sada ima skor 6/14. Makedonski predstavnik promenio je do sada četiri trenera, što, rekli bismo, govori o nesaglasju ambicija rukovodstva sa mogućnostima ekipe. Posle Sagadina, kratko je bio Vrbica, potom Mitev, koji je ekipu vodio i na prvoj utakmici sa Metalcem koju su Valjevci dobili, a sada je „hed kouč“ Aleksandr Jončevski.

„Na papiru, favoriti smo, ali to ne mora ništa da znači. MZT je dosta promenio sastav. Sada su nosioci igre njihov reprezentativni centar i miljenik publike Samardžijski, koji je igrao i u Zvezdi i u Partizanu, pa Sinovec, nekada bek Metalca, te Zvezdin potencijalni plej Cvetković“, rekao je na uobičajenoj konfrenciji za novinare Vlada Đokić, trener Metalca.

Đokić se požalio na stalne pehove sa povredama i bolešću igrača. Vratio se Otašević ali su upitni Majstorović, Rakićević i Radulović. „Majstrovoić je probao dva – tri minuta u Laktašima, nije išlo, ali smo, srećom, dobili i bez njega. Predaje nema, stisnućemo zube i ići na novu pobedu“, kazao je Đokić.

Luka Vuksanović

Luka Vuksanović (Foto: Đorđe Đoković)

Sličnog mišljenja je i mladi bek Luka Vuksanović, koji je posle povrede Borisa Bakića, ranije no što je bilo planirano, iz Sloge stigao u Metalac. „Trojkom“ protiv Olimpije pokazao zbog čega ga je Đokić doveo. „Snašao sam se u Metalcu, lepo sam primljen. Sa većinom momaka znam se iz takmičenja u KLS ili mlađih reprezentativnih selekcija. Radio sam i sa trenerom Đokićem, a Valjevo je slično Kraljevu, pa sam se lako adaptirao“, rekao je Vuksanović odgovarajući na pitanja novinara.

O eventualnim pojačanjima za Superligu Srbije, posle neočekivanog Marinkovićevog odlaska u Poljsku, nema novih detalja. Bakić i Vraneš svakodnevno treniraju. Bakić, čujemo, koristi i salu Omni centra, gde stalne termine imaju mlađe selekcije Metalca, dok Vraneš radi po posebnom programu sa koncicionim trenerom prof. Sašom Sevićem uz redovno posećivanje jedne od valjevskih teretana.

Posle utakmice sa MZT-om, Metalac već u petak igra sa Levskim u Sofiji, a onda ga u četvrtak, 19. februara, u Nišu, čeka Vršac u četvrt-finalu Kupa Radivoja Koraća.

„Imamo šansu da se nađemo u finalu Kupa, a da li će se to dogoditi videćemo. Ako pobedimo Vrščane, u polufinalu čekamo boljeg iz utakmice Mega – FMP. Nikome ne pretimo, ambicije imamo, videćemo koliko smo kadri da uspemo u nakanama“, mišljenje je Vlade Đokića o učešću Metalca na Koraćevom kupu, gde su Valjevci do sada, kao članovi KLS, završavali učešće posle prve utakmice.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 2 sati 1 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 2 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara