Duel Jevtovica  i Angelova  (foto: www.abaliga.com)
Duel Jevtovica i Angelova (foto: www.abaliga.com)
13.02.2015, 20:45

Pobeđen i Levski u Sofiji

č: | fb:

Metalac je večerašnjom pobedom nad Levskim u Sofiji sa 77:66 (19:19, 18:14, 19:20, 21:13) posle 22 kola u ABA ligi stigao do skora 11/11, što je za poštovanje. Utakmica je rezultatski prelomljena u drugom poluvremenu, kada su valjevski košarkaši serijama i od 11:0 uvećavali razliku i na preko deset poena. Levski je delovao mnogo ozbiljnije nego na gostovanju u Valjevu, u prvom delu, a ton igri, iako to možda izgleda apsurdno, davali su veterani Mladenov (34) i Evtimov (37).

Metalac je počeo mimo očekivanog i najavljivanog - mlako, bez agresivnosti u odbrani, bez „pritiska na loptu“, pa su Bugari poveli sa 12:4. Trener Đokić uzeo je minut odmora, stiglo se do 12:12, a prva deonica okončana je nerešenim ishodom 19:19.

Docnije, sve je, ipak, dolazilo na svoje mesto, iako su opet ponovljene brojne slabosti. Pre svega preterano soliranje pojedinaca, njihovo „ispucavanje“ za tri poena, a ton takvoj igri davali su plejmejkeri Ljubičić i Protić. Junak pobede protiv MZT-a u prošlom kolu, Nemanja Protić brzo se korigovao i podredio timu, dok je Ljubičića zamenio Otašević.

Hunt i Protic

Hunt i Protic (Foto: www.abaliga.com)

U rezultatski kritičnim trenucima do izražaja je došao precizan šut spolja krilnog centra Nemanje Todorovića, dok je Nikola Jevtović bio neuhvatljiv pod obručima. Poslovično ozbiljni bili su kapiten Kutlešić i stameni Jošilo. Pobeda Valjevaca mogla je biti i uverljivija da u finišu susreta ponovo nije došlo do opuštanja. Trener Đokić je tada, uz Petra Rakićevića, u igru uveo i Luku Vuksanovića, kome je ovo bilo vatreno krštenje na gostujućem terenu.

Pohvale zaslužuju i navijači Levskog, koji su svih 40 minuta korektno bodrili svoj tim bez obzira na rezultat.

Dvorana „Olimpija“ u Sofiji. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Vojinović, Dragojević, Šundić (Crna Gora). Delegat: Kamen Tošev (Bugarska).

Levski: Karamfilov, Angelov 12, Videnov 18, Simeonov 11, Hunt 8, Ivanov 11, Evtimov 6, Ouandie, Ivkov, Minćev, Gjuroski.

Metalac: Malešević 5, Protić 16, Kutlešić 8, Otašević 2, Jevtović 24, Jošilo 6, Ljubičić 2, Rakićević, Radulović, Todorović 14, Vuksanović.

U ABA ligi sada je pauza zbog Kup takmičenja po FIBA kalendaru. Metalac igra 19. februara sa Vršcem u Nišu četvrtfinalnu utakmicu Kupa Radivoja Koraća. Pobednik će se sastati sa boljim iz susreta FMP-Mega. U drugom delu žreba su Crvena zvezda-Konstantin i Partizan-Vojvodina. U polufinalu je, dakle, moguć „večiti derbi“ beogradskih rivala, a Valjevci imaju priliku da se po prvi put nađu u finalu.

 

U 23. kolu ABA lige, Metalac dočekuje zagrebačku Cibonu od koje je u prvom delu izgubio tek posle dva produžetka od po pet minuta!  

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 41 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara