OK Valjevo - OK Beograd (foto: Đorđe Đoković)
OK Valjevo - OK Beograd (foto: Đorđe Đoković)
14.02.2015, 21:08

Pobede Valjevki i Želje

č: | fb:

Ovoga vikenda igraju se prvenstvene utakmice za odbojkašice, dok odbojkaši pauziraju zbog završnog turnita za Kup Srbije u Novom Sadu. Lajkovačanke su u superligaškoj utakmici pobedile Kolubaru sa 3:0, dok je ŽOK Valjevo dobio važnu prvoligašku utakmicu sa Beogradom iz Žarkova rezultatom 3:2.

Valjevke su odigrale zanimljiv meč, koji je trajao skoro dva sata. Gotovo neverovatno zvuči podatak da je set osvajala ekipa, koja prva povede. Gošće su dominirale u prvom i četvrtom setu sa po 25:12, dok su domaće odbojkašice bile neuhvatljive u drugom (25:14), trećem (25:15) i petom setu (15:8)!

OK Valjevo - OK Beograd

OK Valjevo - OK Beograd (Foto: Đorđe Đoković)

Kod Valjevki je, u setovima koje su dobijale, sve funkcionisalo – servis i prijem servisa, blok... U dva izgubljena seta gotovo ništa nije polazilo za rukom Ani Vićentić-Čuturi, Tamari Kmezić, Anji Marković, Isidori Stojanović, sestrama Čelić, Anđeli Stojković, Emiliji Đorđević... Bez bloka, uz poneki uspešan smeč, sa poremećenim prijemom servisa više od 12:25 nije se moglo ni očekivati. A kad ekipa zaigra u ritmu, gde svako uradi svoj deo posla na najbolji mogući način, poeni su se nizali kao na traci. Ohrabrenje je sve sigurnija napadačka igra Stanojevićeve.

U 15. kolu, prošle nedelje, Valjevke su lako dobile Ekonomac u Kraljevu (3:0), pa su se izvukle iz „opasne zone“. Ne treba zaboraviti da Prvu ligu na kraju takmičenja napuštaju četiri ekipe. Mlada kadetkinja Valjevki, Ana Mitrović otišla je na kaljenje u ŽOK Srbijanka 014, koja je prvom kolu Međuregionalne lige pobedila mioničku Ribnicu sa 3:0, a sutra (15.00), u hali na Studentu, dočekuije Jedinstvo (MZ).

OK Valjevo - OK Beograd

OK Valjevo - OK Beograd (Foto: Đorđe Đoković)

Kod Beograđanki, koje su treće na tabeli, iza Zrenjanina i užičkog Jedinstva, ton igri davale su Divac, Marković, Bjelić, Miljković, libero Dragutinović... Sa tom mladom, školovanom ekipom uspešno radi afirmisani trener Dragoljub Janić, pa rezultati ne iznenađuju.

„Komišijski derbi“ u Superligi Srbije, sa podmlađenim sastavom lazarevačke Kolubare, Železničar je prema očekivanjima dobio – 3:0 (25:8, 25:13, 25:14). Gošće su došle sa samo sedam igračica, pa su igrale gotovo sve Lajkovčanke – uz standardne i one koje su do sada „grejale“ klupu. Poene Želji donele su Stojković 3, Velčjković 7, Lazarević i Rakić po 4, Aćimović 2, Raković 1, Kompirović 5, Vojinović 17, Isailović 10 (libero Zlatić).

Železničar je i dalje sedmi, a narednog vikenda je pauza jer se na Ubu igra završni turnir Kupa Srbije.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 31 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 41 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara