Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
16.02.2015, 19:27

Problem loši tereni za treninge

č: | fb:

Fudbaleri valjevskog srpskoligaša u pripremama za prolećni deo prvenstva Srpske lige Zapad svakodnevno rade i po dva puta dnevno, a odigrali su tri kontrolne utakmice – ona sa Slogom u Bajinoj Bašti otkazana je zbog lošeg vremena i snega. Prvu utakmicu, na kojoj je novi trener Dejan Nikolić probao gotovo 30 kandidata za najbolji sastav, uključujući i omladince, izgubljena je 0:2 od Radničkog u Obrenovcu, koji ima teren sa veštačkom travom.

Sa prvoligašem Kolubarom iz Lazarevca bilo je bolje, 2:2 uz golove koje su postigli štoper Gentić i kapiten Rašević. Protiv Turbine iz Vreoca, trećeplasiranog tima Srpske lige – Beograd usledila je pobeda 3:0, a strelci su bili Rašević (iz jedanaesreca), povratnik Đukić i takođe iskusni Nešić. Sutra (utorak), od 13.00 sati, igra se sa zonašem, mioničkom Ribnicom, koja takođe svakodnevno radi pod vođstvom ubskog trenera Žarka Jovanovića.

Budućnost-Krušik će po treći put igrati na Ubu, na terenu sa veštačkom travom u SC „Matić“, koji je napravio srpski reprezentativac Nemanja Matić, član Čelsija iz Londona, rodom iz Vrela, kod Uba. Na tom terenu, takođe besplatno, svoje utakmice igraju i Jedinstvo (Ub), Železničar (Lajkovac), Mladost (Lučani)...

„Da nije tog terena ne znam šta bismo radili, Muka je ovo glibanje na pomoćnim terenima u Valjevu, ako i na njih izađemo, jer se glavni travnati teren na Krušikovom stadionu, kao i na Pećini, čuva za prolećni deo prvenstva“, rekao je danas Kolubarskim.rs, posle popodnevnog treninga, trener valjevskih fudbalera Dejan Nikolić.

Dejan Nikolić

Dejan Nikolić (Foto: Đorđe Đoković)

Tokom današnjeg treninga levo stopalo ozledio je Stefan Ilić, a na povrede se takođe žale bek Kosić, koji je radio, kao i štoper Gentić, koga nije bilo na terenu. Uz ostalo, i to uslovljava trenutnu kompoziciju tima u kojem su uočljive promene u odnosu na jesenji deo srpskoligaškog takmičenja.

Novi tandem centralnih bekova (štopera) trenutno čine Aca Ilić i Stefan M. Stevanović (došao iz Radničkog sa Petog puka). Šansu na golu dobio je iskusni Vojisavljević, što ne znači da je u drugi plan potisnuo Rankovića, koji je imao prednost kod Slaviše Božičića. Zanimljivo je i to da su u klubu ostali i ostali sa Božičićeve „transfer liste“ –  pre svih bek Đorđević i špic Nešić, a treninzima se vraio i mladi štoper Tomić, koji je odlično započeo sezonu, a onda bio otpisan zbog obaveza na Građevinskom fakultetu u Novom Sadu. Šteta je što nema i „Buginog“ Jakovljevića, trenutno u Tešnjaru, po našem mišljenju zamimljivog „centralnog veznog“ igrača.

Trener Nikolić, koji je ekipu preuzeo na pauzi, posle odlaska Božičića, nije bio mnogo raspoložen za razgovor pritisnut problemima, manjkom iole pristojnih terena za treninge i uigravanje tima pre svega. Čini se da je pobornik starog trenerskog pravila da bi golman, štoper i špic, ako je to moguće, trebalo da budu iskusni igrači jer se oko njih u igri mnogo toga vrti.

Aca Đukić se vratio u klub posle uspešnih igara u prvoligaškim ekipama iz Borče, Zrenjanina i Kule. Bio je i u Lazarevcu, a onda pauzirao. Upravo ta puaza će mu biti najveći problem s obzirom na to da će ga umor tek stići. Iz Mionice su stigli Stjelja i Radivojević, poslednjeg dana prelaznog roka potpisali su Milinković i Milosavljević, koji su došli iz Loznice. Prvi je Osečanac, drugi Koceljevac, a već su igrali i u Valjevu. Tu je i mladi Đermanović, koji se, preko Lajkovca, vratio iz Borče. Od omladinaca i kadeta za sada najviše obećavaju Jovanović, Milivojević, Prokić...

Sa Osečinom, Metalcem, Jedinstvom...

Posle utakmice sa Ribnicom, saznali smo od trenera Nikolića, planirani su i susreti sa OFK Osečinom, Metalcem (GM), ubskim Jedinstvom... „To je to što imamo, valjda će biti dobro“, pomalo rezignirano rekao nam je Nikolić. U radu mu pomaže Zoran Prokić, sa golmanima je počeo da radi Zoran Pantelić, koji inače vodi Brezovicu u Zonskoj ligi Drina. Sportski direktor je Zoran Baratović, a prvi čovek u klupskoj administraciji i dalje je Dragan Đurić, koji nije mogao da prihvati i rad sa golmanima.

Utisako je, što nije nikako dobro, da još nije ustrojen rad u Jedinstvenoj omladinskoj školi. Dece ima, selekcije postoje, ali se u tom segmentu izgleda ponajviše oseća podvojenost na Budućnost i Krušik!

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 31 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 8 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara