Košarkaški teren Student (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaški teren Student (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2015, 19:34

U petak otvaranje Studenta

č: | fb:

U petak će svečano biti otvoren rekonstruisani sportski teren „Student”. Otvaranju košarkaškog igrališta, koje je planirano za 19.15 časova, prisustvovaće reprezentativac i igrač moskovskog CSKA Miloš Teodosić, trener valjevskog Metalca Vladimir Đokić i dr Boško Đukanović, direktor instituta "Dedinje". Nakon svečanog otvaranja biće odigrane prve košarkaške utakmice, biraće se mis proleća Valjeva, a mini koncert održaće Dado Topić i Neverne bebe. Zabavni program, u čast rekonstruisanog košarkaškog igrališta, je poklon Valjevcima, pre svega košarkašima i ljubitejima košarke, dr Boška Đukanovića.

Izgradnja košarkaškog terena, postavljanje tartan podloge, proširenje tribina, uređenje prostora oko terena, ozelenjavanje, postavljanje ograde i osvetljenje, koštali su 14,7 miliona dinara.

Radovi na rekonstrukciji košarkaškog terena „Student” počeli su u avgustu prošle godine i unekoliko su bili usporeni zbog pravne procedure vraćanja igrališta u vlasništvo grada. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da još uvek nije određena namena objekta pored igrališta. „Prizemni deo će, svakako, biti adaptiran za potrebe košarkaškog terena, biće izgrađene svlačionice, teretana i restoran, dok bi spratni deo ponudili investitorima kroz javno-privatno partnerstvo”, kaže Jeremić.

Otvoreni košarkaški teren „Student“, u neposrednoj blizini nedavno izgrađene sportske trening sale, je igralište sa tradicijom na kome su se nekoliko decenija odigravale košarkaške utakmice, a bio je i teren za rekreaciju Valjevaca.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara