Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2016, 09:50

Zvezda bolja od Ljižana

č: | fb:

U nastavku odbojkaške sezone Crvena zvezda se u Beogradu revanširala Ljižanima za poraz u prvom delu – 3:0 (26:24, 25:21, 25:21). Spartak je bio ravnoprvana, prvi set izgubio je na razliku, iako je igrao oslabljen bez kapitena Milana Perića, koji je otišao u inostranstvo. Novi igrač je libero Janković, koji je na toj poziciji u Beogradu uspešno zamenio juniorskog reprezentativca Smiljanića.

Najefikasniji u Spartaku bili su Dojčilović sa 14, Glavinić sa 10 i Radosavljević sa 12 osvojenih poena. Kod crveno-belih, Blagojević je osvojio 21, a Jakovljević 13 poena.

Odbojkašice lajkovačkog Železničara, takođe u Superligi Srbije, gostuju u Užicu, gde će se sastati sa domaćim Jedinstvom, ekipom nekadašnjeg višestrukog šampiona države.

VA 014 dočekuje Smederevce

U nastavku Prve lige muška ekipa VA 014 danas (17.00) na Studentu dočekuje Smederevce. Libero Janković je otišao u ljiški Spartak, a srednji bloker Ivanković je karijeru nastavio u inostranstvu. Klub se opredelio da razigrava momke iz svoje Škole odbojke, a dizač Bobovac i liberoUlmimali su priliku da igraju u prvom delu ove sezone.

Odbojkašice ŽOK Valjevo, iako prikovane na poslednjem mestu sa samo jednim osvojenim bodom, ne predaju se u borbi za opstanak. Odlaskom Jane Ćuk (1999) u Dinamo, iz Pančeva su stigle Gonzales-Tomašević (1995) i Božić (1996), dok je iz beogradske ekipe Sterija došla Mršović (1992). Ranije je dovedena Milićević, dok se novi trener Dragojlo Terzić zahvalio Stajković iz Niša, koja uprkos saniranoj povredi kolena nije uspela da se izbori za mesto u ekipi.

Pojačane na najvažnijim pozicijama (tehničar, primač servisa, srednji bloker), Valjevke sutra (17.00) igraju sa Asom u Beogradu, koji ima 11 bodova više I prvi je među onim ekipama koje nisu u zoni ispadanja iz Prve lige.

U Drugoj ligi Centar igraju Ubljanke, Ljižanke i Srbijanka 014 – Ub se bori za prvo mesto, Spartak je pri vrhu tabele, dok podmlađeni sastav Valjevki očekuje borba za opstanak.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 43 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 21 sati 38 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...