Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
20.01.2016, 10:03

Ljižanima bod protiv Grka

č: | fb:

U prvoj utakmici četvrtfinala Čelendž kupa u odbojci, igranoj na Ubu, Spartak je poražen od grčkog Etnikosa rezultatom 2:3 (25:18, 25:23, 22:25, 20:25, 9:15), pa je osvojio samo bod, dok su gosti odneli dva. Revanš je 17. februara u Grčkoj ali je teško poverovati da bi Ljižani mogli da iznenade s obzirom na to da im treba pobeda od bar 3:1. Uslučaju istog broja bodova odlučuje „zlatni set“.

„Imali smo bolji skauting protivnika od Grka, zahvaljujući pomoći naših trenera koji rade u toj zemlji, što nam je donelo prednost od 2:0. Možda smo mogli i da pobedimo ali je realnost da je Etnikos dobra ekipa, koju predvode srpski igrači Mijailović (sinoć najefikasniji igrač meča) i Turanjanin, odnosno Fojer iz Nemačke. Kad su se Grci ’spakovali’, kad su ukapirali naše akcije, došlo je do preokreta. Šteta, mogli smo da dobijemo bez obzira na to ko bi posle revanša otišao u polufinale“, rekao je danas Kolubarskim.rs trener ljiških odbojkaša Bogdan Veličković.

Za Spartak je sinoć (ne)očekivano igrao i kapiten Milan Perić, koji je bio i najefikasniji u ekipi, pošto se u nedelju vratio iz inostranstva posle nerealizovanog transfera. Mladog libera Smiljanića, koji je upisao prava i ne može da redovno trenira, uspešno je zamenio ljiški zet Janković, Šapčanin, koji je već igrao u Ljigu, pa u kraljevačkoj Ribnici, a sada je stigao iz VA 014. Dobio je i prinovu, pa sa suprugom gaji bebu u Ljigu.

Ljižani su igrali na Ubu, pred oko 500 gledalaca, a meč je trajao 116 minuta. U prethodnom kolu Čelendž kupa domaćini albanskom Studentiju iz Tirane bili su u Lajkovcu. Do promene je došlo i zbog toga što će im Darko Glišić, predsednik Ubske opštine i ŽOK Ub, pomoći u organizaciji putovanja na revanš meč u Grčku.

Sala OŠ Sava Kerković u Ljigu, gde Spartak igra utakmice Superlige i Kupa Srbije, ne ispunjava standarde za međunarodne utakmice. Ljižani su, uostalom, zahvaljujući tradiciji dužoj od 60 godina, uvek „širili pelcer“ odbojke u okolini - od Lazarevca i Lajkovca, do Uba i Valjeva.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 3 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 4 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara