Slavlje na kraju meča (foto: Đorđe Đoković)
Slavlje na kraju meča (foto: Đorđe Đoković)
12.03.2016, 09:32

Jana Ćuk kandidat za juniorsku reprezentaciju

č: | fb:

Mlada valjevska odbojkašica Jana Ćuk našla se na širem spisku kandidatkinja za juniorsku reprezentaciju Srbije, koja će od 31. marta do 3. aprila u Vrnjačkoj Banji učestvovati na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo. Selektor Marijana Boričić, inače trener superligaša TENT-a iz Obrenovca, pozvala je 22 juniorke iz Vizure, Crvene zvezde, Jedinstva (Užice), Itona, FOK-a, subotičkog Spartaka, Zrenjanina, Novog Sada, TENT-a i pančevačkog Dinama, čiji je član odnedavno i Jana Ćuk.

Boričić će za početak priprema, 21. marta, spisak skratiti na 16 igračica od kojih će izabrati 12 za učešće na kvalifikacionom turniru. Jana Ćuk ima šansi da se nađe bar u 16 najboljih juiniorki Srbije, ne samo zbog velikog broja povreda kandidatkinja već i zbog toga što je Marijana Boričić ocenila kako je ona „zanimljiv srednji bloker“.

Jana Ćuk je do pauze na polusezoni igrala za ŽOK Valjevo, gde je prošla Školu odbojke i mlađe selekcije, bila prvotimka sa nevelikom minutažom, posebno kod Steve Ljubičića iz Kosjerića u prošloj sezoni. Valjevski trener Predrag Aksentijević, selektor odbojkašica Hrvatske, smatrao je da je „Ćukalica“ lider nove generacije valjevskih odbojkašica, a u Dinamo je pozvao Vladisavljev, trener Dinama. Matični klub joj nije pravio problema, pa su u Valjevo zauzvrat došle dve iskusnije odbojkašice.

Sportski gen Jana je nasledila od dede po majci, poznatog valjevskog košarkaškog trenera Luke Stančića, koji je KK Metalac u sezoni 1972/73. uveo, i održao, u Prvoj saveznoj ligi SFRJ, tada jednoj od najjačih u Evropi.

Usput, zanimljivo je da na širem spisku juniora za muški kvalifikacioni turniru, takođe u Vrnjačkoj Banji u istom terminu, nema ni jednog mladića iz ljiškog Spartaka, koji je poslednjih sezona neprikosnoven u Srbiji među pionirskim, kadetskim i juniorskim ekipama.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 20 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 23 sati 15 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...