OK Spartak (arhiva) (foto: www.ossrb.org)
OK Spartak (arhiva) (foto: www.ossrb.org)
16.03.2016, 10:55

Ljižani i Lajkovčanke u plej-ofu

č: | fb:

Odbojkaši Spartaka i odbojkašice Železničara su osvajanjem šestog mesta u ligaškom delu Superlige Srbije opet izborili učešće u plejofu, koje pobedniku donosi titulu državnog prvaka. U prvim utakmicama plej-ofa, Lajkovčanke igraju sa TENT-om iz Obrenovca, dok se Ljižani sastaju sa Novopazarcima. Prve utakmice igraju se u četvrtak, a revanš susreti u nedelju.

U Spartaku su zadovoljni žrebom, pa vele kako je lakše igrati sa Novim Pazarom nego li sa Zvezdom ili Vojvodino, ali da je najbolje bilo za protivnika dobiti Niš ili Partizan, što, međutim, nije bilo moguće jer nije osvojeno peto (nego šesto) mesto u ligaškom delu.

„Imamo šanse da se plasiramo u narednu rundu iako Novopazarci, koji su odlična ekipa podržana od velikog broja navijača, planiraju da se plasiraju bar u polufinale plej-ofa“, rekao je danas Kolubarskim.rs Bogdan Veličković, trener Ljižana. Dodao je kako mu je najveći problem „kratka klupa“ i mali broj igrača kadrih da nose teret ozbiljnih utakmica.

Na to je uticao odlazak kapitena Perića u Veronu (Italija), operacija slepog creva drugog „dizča“ Arsovskog, povrede i odlazak na studije momaka koji su bili u prvom timu.

„Šta je, tu je. Nadam se uspehu mada će mnogo toga zavisiti od inspiracije tima i pojedinaca, od toga ko će bolje, Novopazarci ili mi, odigrati ’iz jednog daha’“, iskren je Veličković.

Lajkovčanke teško izlaze na kraj sa Obrenovčankama, koje vodi selektorka juniorki Boričić, ali su poslednji međusobni meč, pred TV kamerama RTS-a, dobile sa 3:2, što svakako podgreva nade da je moguć prolaz dalje u plej-ofu, što bi, ipak, bio podvig.

Iz Želje i vest da je Andrić proglašena za najbolju igračicu Superlige Srbije u februaru za šta je posebno nagrađena od OSS i sponzora takmičenja.

Trener Nikola Jerković, Obrenovčanin, kao nosioce igre u postavi ima i Veljković, Rakić, Lazarević... Ambiciozne i kadre da igrom na sve ili ništa postignu najveći klupski uspeh do sada.

 

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 41 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 42 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...