Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vlada Đokić (foto: Đorđe Đoković)
10.05.2016, 11:16

Smenjen Vlada Đokić

č: | fb:

Trener Vladimir Đokić više ne vodi KK Metalac, a na njegovo mesto postavljen je Dragan Gale Simeunović, trener kadeta u Školi košarke. Odluku je, po svemu sudeći, doneo dr Boško Đukanović, a Đokiću ju je saopštio Zoran Vraneš, predsednik Skupštine kluba. Simeunović će na večerašnjem treningu biti predstavljen igračima, a to će, prema našim nezvaničnim saznanjima, učiniti dr Đukanovićev čovek od poverenja Aleksandar Milovanović Čokanj, član Upravnog odbora. Novi trener će izabrati svoje saradnike.

„Takav je trenerski posao, ne ljutim se ni na koga, Metalcu i Galu želim sve najbolje u situaciju u kojoj se sve vrti oko uzvratne utakmice sa FMP-om u Železniku. Nadam se da ću naći klub u kojem ću se dalje baviti trenerskim poslom“, rekao je Đokić danas u telefonskoj izjavi za Kolubarske.rs.

Neposredni povod za Đokićevu smenu svakako je poraz Metalca od FMP-a (80:84), u Valjevu, u prvom kolu Superlige Srbije (SLS), pa će Simeunović na klupi startovati već na utakmici sa Crvenom zvezdom u Beogradu, 12. maja.

Đokić je kao trener Metalca proveo nešto više od tri godine, postavljen je posle smene Siniše Matića iz Zemuna, a ekipu je preuzeo na insistiranje dr Đukanovića, koji mu je tada ponudio ugovor na pet godina. Drastično je podmladio ekipu i vodio je u ABA ligi u kojoj se Metalac našao posle dogovora Romana Lisca i dr Đukanovića. Metalac je u tom trenutku bio na turneji u Rumuniji, gde se pripremao za KLS, a Đokiću je odluka saopštena telefonom!

Đokić i košarkaši

Đokić i košarkaši (Foto: Đorđe Đoković)

Osvajanje šestog meta u debitantskoj sezoni ABA lige, što je formalno donelo mogućnost igranja u Evro kupu od čega se odustalo zbog finansijskih problema, kao i prošlogodišnji uspeh u SLS kada je osvajanjem trećeg mesta overena viza za još jednu sezonu u regionalnom takmičenju, brzo su zaboravljeni. Đokić je, doduše, na početku minule sezone u ABA ligi, posle poraza od Igokee u Valjevu, podneo ostavku, ukazujući na probleme koje sam nije mogao da reši. Ostavku je potom povukao na pritisak dr Đukanovića, igrača, saradnika iz stručnog štaba, koji su se sa njim solidarisali, kao i nekoliko prijatelja. Brzo se pokajao zbo toga jer su se problemi na koje je ukazivao uvećavali ali se nazad nije moglo.

Nije Đokić bio bezgrešan, posebno na planu selekcije igrača za proteklu sezonu, na šta je i sam ukazivao, ali je bio spreman da započeti posao okonča „najpoštenije i najbolje što ume“. Bilo je, međutim, jasno da nema preko potrebnu pomoć dr Đukanovića i klupskog rukovodstva s obzirom na to da finansijski problemi mesecima nisu rešeni, dugovi su se uvećavali, a igrači su se za neisplaćene plate uglavnom obraćali svom treneru, kome je dr Đukanović nebrojeno puta obećavao kako će biti rešeni ali se to nije i obistinilo.

Dodatni problem su i očito narušeni odnosi Đokića sa centrom Đorđem Majstorovićem, što je bilo vidljivo i na uatkmici sa FMP-om. Majstorović očito nije mogao da „svari“ to što nije dobio raskid ugovora i realizuje želju da promeni klub o čemu je takođe odlučivalo klupsko rukovodstvo, koje je imalo previsoke zahteve za obeštećenjem koje zainteresovani klubovi nisu želeli da prihavate. Majstorović je, izgleda u međuvremenu promenio i menadžera, pa ga sada navodno zastupju Miško Ražnatović i „Beobasket“.

Bez obzira na sve, Vladi Đokiću je, pretpostavljamo, laknulo, a njegov naslednik je ranije već vodio Metalac u KLS, odnosno bivao pomoćnik trenerima van Valjeva poput Milovana Stepandića iz Šapca. Zanimljivo je da mu je nuđeno da Metalac preuzme i posle Đokićeve ostavke ali on to tada nije prihvatio, pa je na utakmici sa Sutjeskom u Nikšiću ekipu vodio trener juniora Vlada Mišković.

Na sajtu Večernjih novosti danas je objavljeno kako će Đokića zameniti Bora Džaković (1947), koordinator u Školi košarke Metalca. Isksunom treneru, koji je u karijeri ranije imao uspeha sa Zvezdom, Partizanom i Slobodom iz Tuzle nije se vraćalo na klupu ABA ligaša, posebno u haotičnoj situaciji u kojoj je Metalac, mada nije isključeno da je posredovao kod izbora Simeunovića, koji mu je u Školi košarke bio najodaniji saradnik.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 16 sati 54 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 51 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara