Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
28.05.2016, 18:12

Valjevci sigurni, Ubljani poraženi

č: | fb:

U 28. kolu Srpske lige Zapad, igranom danas, Valjevci su bili sigurnu protiv gostiju iz Krčagova kod Užica, dok su Ubljani poraženi na gostovanju u Aranđelovcu u jednom od derbija u borbi za opstanak.

Golove za Budućnost-Krušik postigli su Jovan Milošević u 57. i Stefan Ilić u 87. minutu igre. Milošević je sa klupe zamenio Prokića i u drugom kontaktu sa loptom odlično je iskorisitio dodavanje Pavlovića, koga je po levoj strani izbacio Čočović, pa je Vukašinović bio savladan.

Kapiten Rašević je iskoristio poklon loptu odbrane gostiju, pravovremeno uposlio Ilića, koji je lako realiozovao priliku za konačnih 2:0 (1:0). Rašević je u prvom poluvremenu pogodio stativu šutem iskosa sa desne strane, dok su gosti ozbiljnu priliku imali u samom finišu tog dela igre ali je Đurić promašio čitav fudbal!

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Sević (Đuketić) – Pavlović, Čočović (Đorđević), Rašević, Prokić (Milošević). Ilić – Popović.

Na gostovanju u Aranđelovcu, Ubljani su poraženi 0:1 (0:0) uz dva crvena kartona, koja su njihovi provitimci dobili zbog dva puta po dva žuta kartona. Od ishoda sutrašnje prvoligaške utakmice Donji Srem – Sloga (PM) zavisi da li će iz Srpske lige Zapad ispasti pet ili šest ekipa. Donjem Sremu treba pobeda za opstanak, a Slogi je dovoljan remi da se ne vrati u ovaj rang takmičenja. Od te utakmice, dakle, zavisi sudbina nekoliko srpskoligaša, među njima i ubskog Jedinstva.

 Na to će uticati i odluka takmičarskih organa šta biva sa prekinutom utakmicom Polet – Smederevo 0:1 zbog fizičkog napada fudbalera iz Ljubića na Smederevce, koji tvrde da neće ponovo igrati kako su to u prvom stepenu odlučili ljudi koji vode Srpsku ligu Zapad. Odluka se doista čini neutemeljenom, a teško je reći da li iza svega stoji šabačka Mačva, koja ubedljivo vodi ali još nije obezbedila prvo mesto. Šapčani sutra (17.00) gostuju Železničaru u Lajkovcu, dok se u poslednjem kolu, za dve nedelje, igra derbi Smederevo – Mačva.

U pretposlednjem, 29. kolu, Valjevci gostuju Slogi u Požegi, dok Ubljani dočekuju Smederevo.

 

Spartak i Ribnica sigurni

 

U 28. kolu Zonske lige Drina, gde takođe nekoliko ekipa „visi“, Spartak je danas pobedio OFK Osečinu sa 5:1 i potvrdio opstanak obezeđen pobedom od 2:0 u Vladimircima, u prošlom kolu. Ribnica je sa 3:2 dobila Zadrugar iz Lajkovca, a sva tri gola postigao je Tomić.

Sutra (17.00), valjevski Radnički igra sa Polimljem u Prijepolju, dok Brezovica, koja je odavno ispala, gostuje u Klupcima, kod Loznice. U pretposlednjem, 29. kolu, Spartak dočekuje Slogu (BB), Ribnica gostuje u Vladimircima, OFK Osečina dočekuje Zlatar, Zadrugar tim Polimlja, a Brezovica Budućnost iz Arilja. Radnički na Petom puku igra sa Slogom iz Sjenice.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 59 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 2 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara