Kostić i Juksiang (foto: Đorđe Đoković)
Kostić i Juksiang (foto: Đorđe Đoković)
27.06.2016, 20:09

Fang Yuxiang pobedio Kostića

č: | fb:

U 1. kolu drugog šahovskog “Memorijala Selimira Manojlovića”, koji se igra u Grand hotelu rešene su dve partije, dok su tri završene remijem.

Velemajstor Vladimir Kostić izgubio je belim figurama od kineskog intermajstora Fang Yuxianga, drugog favorita po startnom rejtingu iza vm Mihaila Stojanovića, koji je remizirao sa mladim im Nikolom Radovanovi’em. Miroljubivo je završena i partija između vm Milana Vukića i im Slaviše Milanovića, te im Lazova i im Stankovića. Im Nestorović je belim figurama pobedio im Sredojevića.

Unuci Selimira Manojlovića izvode početni potez na turniru

Unuci Selimira Manojlovića izvode početni potez na turniru (Foto: Đorđe Đoković)

Sutra se igraju dva kola. Od 9.00 sati, sastaju se Fang-Sredojević, Stojanović-Nestorović, Vukić-Radovanović, Stanković-Milanović i Kostić-Lazov.

U 3. kolu, od 16. 00 sati, igraju: Lazov-Fang, Milanović-Kosti-, Radovanović-Stanković, Nestorović-Vukić, Sredojević-Stojanović.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Turnir je otvorio valjevski gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović, koji je uz ocenu da je šah umetnost kazao kako je Valjevo grad šaha i podsetio da je retka varoš u kojoj su do sada boravila dva svetska prvaka - svojevremeno vm Tigran Petrosjan (Jermenija), a poslednjih godina u nekoliko navrata vm Anatolij Karpov (Rusija), svojevremeno vodeći igrači bivšeg SSSR-a.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 5 sati 6 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 2 sati 16 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 5 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara