Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
21.08.2016, 19:23

Pobeda Valjevaca u Krčagovu

č: | fb:

Na gostovanju u Krčagovu valjevski srpskoligaš savladao je danas domaće Jedinstvo sa 2:1 (2:1) iako je drugo poluvreme igrao sa 10 fudbalera jer je Ristić u finišu prvog dela dobio drugi žuti karton, pa je morao u svlačionicu. Ristić je započeo akciju kod vodećeg gola Budućnost-Krušika jer je odlično „izbacio“ Kosića po desnoj strani, koji je još bolje centrirao, a Stefan Ilić lako savladao Kovačevića. Bilo je to u 11. minutu.

 

U 18. minutu, Ilić sjajno proigrava Filipa Obadovića, koji se takođe upisuje u strelce za 2:0 valjevskih fudbalera, koji su sada u vođstvu na tabeli pošto jedini imaju obe pobede na startu Srpske lige Zapad. Jedinstvo je smanjilo preko Glišovića u 37. minutu posle centaršuta sa desne strane na drugu stativu, a štoper domaćih nadskočio je kompletnu odbranu Budućnost-Krušika i glavom postigao gol.

U drugom poluvremenu igralo se rastrzano, a više poluprilika imali su Valjevci od mladog sastava Jedinstva. Najbliži pogotku bili su Popović, štoper Stevanović i Ilić ali su mreže ipak mirovale. Trener Duško Obadović ostavio je Raševića u svlačionici, prednost je dobio Pavlović, dok je Popović zamenio Filipa Obadovića.

 

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Radović – Milinković, Janković, Rašević (Pavlović), Ristić, Ilić (Prijević) – Obadović (Popović).

 

Na gostovanju u Priboju lajkovačka „dizelka“ poražena je 1:4, a jedini gol glavom je postigao Mitrović kod vođstva FAP-a od 3:0. To je, tvrdi izveštač Žurnala, bio jedini šut igrača Železničara ka golu Pijevca za 90 minuta igre!

 

U 3. kolu, Budućnost-Krušik igra derbi sa Lozničanima, dok Želja dočekuje neugodnu Slogu iz Požege, koja takođe prtenduje na visok plasman u ovoj sezoni.

 

Omladinci Radničkog sa Petog puka su posle poraza 1:2 od šabačke Mačve na svom terenu juče izgubili od Crvene zvezde na "Marakani" sa 1:6. Jedini gol postigao je Đurđić za 1:3, a Valjevci su imali problema i sa autobusom, koji se pokvario u Stepojevcu, pa su kasnili na utakmicu. U 4. kolu Omladinske lige Srbije igraju sa Radničkim iz Pirota.

 

"Zonaši" igrali do "golih kraljeva"

 

U 2. kolu Zonske lige Drina iogralo se, što bi šahisti rekli, do "golih kraljeva", a pobede su u zaustavom vremenu sa po 2:1 izvojevali Radnički protiv sjeničke Sloge na Petom puku i Ribnica u Mionici protiv Polimlja iz Prijepolja.

 

Divčani su kao novajlije iznenadile Zadrugar u Lajkovcu, takođe 2:1, iako se u taboru domaćih žale na zlu sreću jer su imali nekoliko prilika ali lopta nije htela u gol. Sa 2:1 slavili su i Ubljani kao domaćini protiv Osečanaca, dok je Spartak iz Ljiga ceh lošoj igri u Bajinoj Bašti platio porazom od 1:5.

 

U 3. kolu, narednog vikenda, komšijski derbi je meč Osečina-Ribnica. Spartak dočekuje Sevojno, a Divci Slogu (BB). Zadrugar gostuje u Vladimircima, Jedinstvo u Sjenici, a Radnički u Ljuboviji.

 

 

Aktuelno

Učesnici Večeri jezika (foto: SŠ 1300 kaplara)
Veče za pamćenje Pre 43 minuta

Putovanje u prošlost, na srpskom i stranim jezicima

I ovog maja, učenici i profesori Srednje škole "Hiljadu trista kaplara" pripremili su Veče jezika, manifestaciju koja je prvi put održana 2015. godine. Na republičkom takmičenju na engleskom jeziku...

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 1 dan 4 sati

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 8 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 8 komentara