Metalac - Partizan (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Partizan (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
29.08.2016, 14:28

„Đekna nije umrla...“

č: | fb:

Pripreme KK Metalac ni danas, uprkos ranijim najavama iz klupske kancelarije, nisu počele iako je kraj avgusta. Štaviše, na telefonske pozive Kolubarskih.rs niko se nije javljao! Potpisnik ovih redova ne pamti sezonu u kojoj treninzi nisu počeli ni 29. avgusta bez obzira na to u kojem se rangu klub takmičio, odnosno kojim je igračkim fondom raspolagao.

 

Naravno, u javnosti je prisutno nekoliko verzija o tome šta se u klubu dešava. Od onih da će Metalac imati ekipu za KLS sa nekoliko Valjevaca, povratnika u matični klub (imena nećempo pominjati zbog tih momaka, koji nisu zaslužili da budu „razvlačeni po medijima“, do onih kako će klub osnovan 1948. morati „na doboš“).

 

Čini se da ni neko u Gradskom sportskom savezu, ali i među gradskim čelnicima, morao da vidi šta se dešava sa klubom, koji je godinama brend Valjeva. Metalac još uvek nije privatni klub, a deo novca za bitisanje (neka je to i 17 odsto) dobija iz budžeta.

 

Činjenica je da su otišli Jevtović i Majstorović, da su na arbitraži u KSS bili zahtevi za ispisnicama Rakićevića, Kutlešića i Kočovića, da je stigla tužba Čampare, koji je navodno u sarajevskoj Bosni.

 

Među onima, koji imaju finansijska potraživanja je i predsednik klupske skupštine Zoran Vraneš, pominje se iznos od preko 1,15 miliona dinara. A Vraneš je na nedavnom susretu sa novinarima u Kući košarke u Tešnjaru tvrdio kako na račun Metalca „ni kafu nije popio“. U međuvremenu on je imao ozbiljnijih zdravstvenih problema, pa je morao da bude podvrgnut ozbiljnijoj lekarskoj intervenciji.

 

Na mukama je i trener Borislav Džaković, koji je kao savetnik Gala Simeunovića, posle smene Vlade Đokića, prošlu sezonu u ABA ligi priveo kraju. Džaković, navodno, sada sam mora da snosi troškove boravka i ishrane u Valjevu zbog dugova restoranu u kojem je obedovao i stanodavcu kod kojeg je smešten.

 

Posve je izvesno da će Metalac, ukoliko bude imao ekipu, igrati u KLS jer je ABA liga kako-tako skrpljena. Olimpija će ipak igrati u regionalnoj ligi, a 14. član su Karpoš Sokoli iz Skoplja, čiji je trener Siniša Matić, koji je vodio Metalac do angažovanja Đokića.

 

I gotovo svi klubovi KLS uglavnom treniraju, neki su, poput Sloge iz Kraljeva angažovali nove trenere (u pitanju je Boško Đokić, ranije takođe trener Valjevaca).

 

Kako bilo, vremena za gubljenje nema, a u Metalcu kao da se ponašaju po onoj iz TV serije „Đekna nije umrla...“.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 56 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan 1 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...