Registracija Prijava preko FB
Mihailo Poček (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Poček (foto: Đorđe Đoković)
27.09.2016, 06:45

Mika Poček novi trener

č: | fb:

KK Metalac će igrati u KLS, rezultat je razgovora ljudi koji vode klub sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem. Biće onako kako je dogovoreno na subotnju Skupštini kluba – Metalac će obezbediti 3,2 miliona dinara potrošena za isplatu pojedinih igrača, a potom će klubu biti odblokirana budžetska sredstva do kraja godine. 

Od čitave priče ne bilo ništa da nije na zahtev čelnika SNS dozvoljen odlazak Rakićevića, Kutlešića i Kočovića u Crvenu zvezdu. Za uzvrat će Nebojša Čović pomoći da valjevski klub reši neke finansijske probleme, pa je na taj način deblokiran povratak Metalca u KLS, gde su ambicije opstanak u ovoj sezoni.

 

Za trenera je postavljen nekadašnji prvotimac i jugoslovenski reprezentativac u mlađim kategorijama Mihailo Poček, koji je već radio u Metalcu, kao i nekoliko godina u Sloveniji, a poslednji angažman imao je u Češkoj. Njegov asistent biće Vlada Mišković, takođe bivši plejmejker ali i kapiten Metalca, koji sada vodi juniore. Mišković je bio u prvoj generaciji Škole košarke Draft, koju je svojevremeno osnovao Poček.

 

Treninzi bi trebalo da počnu sutra, a na prozivci se očekuju Đukan Đukanović, Saša Vasić, Brano Đukanović, Aca Tanasković, Marko Šarenac, nekoliko juniora... Ponovo je zanimljiv centar Marko Dujković (226 cm), koji je bio u reprezentaciji Makedonije tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 

Zbog kašnjenja sa odlukama o sudbini Metalca, Todorović je otišao u Austriju, centar Marojević u Bijeljinu, Nikola Tomašević u Francusku, a propuštena je mogućnost da se eventualno angažuje i Radojević (210 cm), Valjevac koji je igrao u Sloveniji i Engleskoj, a pokriva trenutno deficitarnu poziciju „četvorke“.

  

Ideja je da se zatraži odlaganje utakmice prvog kola protiv Dinamika u Beogradu, te da se startuje 15. oktobra na utakmici sa niškim Konstantinom u Valjevu. Veruje se da Beograđani i KSS neće imati ništa protiv.

 

 

Aktuelno

Krušik (foto: Đorđe Đoković)
U vojnoj fabrici Pre 11 sati 51 minuta

Dve radnice Krušika lakše povređene

U pogonu preduzeća Krušik u Valjevu, juče oko 19.30 došlo je do rasprskavanja alata za kompletiranje kapisle usled čega su dve radnice zadobile lakše telesne povrede, saopšteno je iz valjevske...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Još jedna donacija za Valjevsku bolnicu Pre 1 dan 7 sati

"Vega" kupila uređaj za Službu urologije

Valjevska kompanija "Vega" sa 1,7 miliona dinara finansirala je nabavku uređaja fleksibilni cistoskop za Službu urologije Opšte bolnice Valjevo. Uređaj je već instaliran i njegovom upotrebom...  · 2 komentara