Registracija Prijava preko FB
Mihailo Poček (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Poček (foto: Đorđe Đoković)
27.09.2016, 06:45

Mika Poček novi trener

č: | fb:

KK Metalac će igrati u KLS, rezultat je razgovora ljudi koji vode klub sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem. Biće onako kako je dogovoreno na subotnju Skupštini kluba – Metalac će obezbediti 3,2 miliona dinara potrošena za isplatu pojedinih igrača, a potom će klubu biti odblokirana budžetska sredstva do kraja godine. 

Od čitave priče ne bilo ništa da nije na zahtev čelnika SNS dozvoljen odlazak Rakićevića, Kutlešića i Kočovića u Crvenu zvezdu. Za uzvrat će Nebojša Čović pomoći da valjevski klub reši neke finansijske probleme, pa je na taj način deblokiran povratak Metalca u KLS, gde su ambicije opstanak u ovoj sezoni.

 

Za trenera je postavljen nekadašnji prvotimac i jugoslovenski reprezentativac u mlađim kategorijama Mihailo Poček, koji je već radio u Metalcu, kao i nekoliko godina u Sloveniji, a poslednji angažman imao je u Češkoj. Njegov asistent biće Vlada Mišković, takođe bivši plejmejker ali i kapiten Metalca, koji sada vodi juniore. Mišković je bio u prvoj generaciji Škole košarke Draft, koju je svojevremeno osnovao Poček.

 

Treninzi bi trebalo da počnu sutra, a na prozivci se očekuju Đukan Đukanović, Saša Vasić, Brano Đukanović, Aca Tanasković, Marko Šarenac, nekoliko juniora... Ponovo je zanimljiv centar Marko Dujković (226 cm), koji je bio u reprezentaciji Makedonije tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 

Zbog kašnjenja sa odlukama o sudbini Metalca, Todorović je otišao u Austriju, centar Marojević u Bijeljinu, Nikola Tomašević u Francusku, a propuštena je mogućnost da se eventualno angažuje i Radojević (210 cm), Valjevac koji je igrao u Sloveniji i Engleskoj, a pokriva trenutno deficitarnu poziciju „četvorke“.

  

Ideja je da se zatraži odlaganje utakmice prvog kola protiv Dinamika u Beogradu, te da se startuje 15. oktobra na utakmici sa niškim Konstantinom u Valjevu. Veruje se da Beograđani i KSS neće imati ništa protiv.

 

 

Aktuelno

Prvi ovogodišnji sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Pao prvi ovogodišnji sneg Pre 4 sati 21 minuta

Ulice, lokalne puteve i Divčibare čistiće "Ingrap-Omni"

Valjevske ulice, lokalne i puteve na Divčibarama ove zime održavaće građevinsko preduzeće "Ingrap-Omni" za 44,7 miliona dinara sa PDV-om. Za razliku od prethodnih, ove godine je raspisan jedan...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 4 sati 20 minuta

Dijalog gluvih

"Jedan uistinu dijaloški način mišljenja, verovanja i delanja imao bi za posledicu da među misliocima ne bude dogmatika, među vernicima fanatika, među političarima tirana. Dijalog je jedini način...

PK Valis (foto: PK Valis)
Na Kupu Kragujevca Pre 23 sati 45 minuta

Plivači Valisa uspešni na još jednom takmičenju

Plivači “Valisa” su na još jednom takmičenju ostvarlili zapažene rezultate i osvojili medalje. Valjevski plivački klub je nastupio sa 33 plivača svih uzrasnih kategorija na međunarodnom takmičenju...