Trening košarkaša Metalca (foto: Đorđe Đoković)
Trening košarkaša Metalca (foto: Đorđe Đoković)
28.09.2016, 17:27

Okupilo se sedam igrača

č: | fb:

KK Metalac je danas započeo pripreme za najtežu sezonu u svojoj istoriji. U Hali sportova okupilo se sedam igrača  Đukan Đukanović, Aleksandar Vasić, Brana Đukanović, Marko Šarenac i trojica juniora sa Jelićem na čelu.

 

Očekuje se da se ekipi priključe centri Aleksandar Tanasković i Marko Dujković, a od sutra bi trebalo da se pojave i trojica igrača van Valjeva, koji će biti na probi.

 

Metalac mora započeti KLS kada i ostale ekipe, 8. oktobra, s obzirom na to da je direktor takmičenja Leon Deleon, Valjevac, svojevremeno predlog Metalca za tu funkciju, odbio molbu Valjevaca da odloži utakmicu 1. kola sa Dinamikom u Beogadu uz obrzloženje da za to ne postoji pravni osnov.

 

Pre treninga, u ranim popodnvenim satima, održana je pres konferencija na kojoj je trener Mihailo Poček, koji se u matični klub vratio posle 14 godina, rekao kako je osnovni cilj izboriti opstanak, što će realno biti teško s obzirom na kasno okupljanje i način selektiranja ekipe.

 

Mihailo Poček i Milinko Petrović

Mihailo Poček i Milinko Petrović (Foto: Đorđe Đoković)

On je ponovio stav izrečen na klupskoj skupštini kako je sramota to što u Metalcu, u ABA ligi, u prošloj sezoni nije igrao ni jedan košarkaš iz Valjeva. "To se nikada nije desilo", dodao je Poček i naglasio kako će se u potpunosti redefinisati rad u Školi košarke.

 

Njegov pomoćnik Vlada Mišković pojasnio je da juniorska ekipa, koju je vodio, bila najbolja u zapadnoj Srbiji ali su potom klupski čelnici, bez objašnjenja i obrazloženja, raspustili ekipu.

"Momci su se razišli, neki su i promenili klub, a 3-4 su mogla da rade sa prvotimcima, posebno u ovoj situaciji", rekao je Mišković.

Duško Đukanović

Duško Đukanović (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednik Duško Đukanović je ponovio da su dugovi oko 39 miliona dinara i ocenio kako nije lako pronaći izraz kako bi se opisalo stanje u kojem se Metalac sada nalazi.

 

"Drugog izlaza od ovoga nije bilo, sve drugo bi značilo gašenje kluba, a to se nije smelo dogoditi. Verujem da Metalac može opstati u KLS, a potom bi morala da usledi detaljna analiza šta i kako dalje", rekao je Đukanović.

 

Ponovio je kako klub nikom neće ostati dužan i zamolio za malo strpljenja kako sudske tužbe za dugove igračima i bivšem treneru Đokiću ne bi dovele do blokade računa i otežale napore da Metalac preživi. On je ocenio da klubu nisu bili potrebni Rakićević, Kutlešić i Kočović, koji nisu želeli da igraju, pa su im date ispisnice kako bi se i na taj način, uz pomoć njihovog menadžera, obezbedio deo novca za dugove koji prete da ugase klub sa skoro 70-to godišnjom tradicijom.

 

Na ruku Metalcu ne idu ni propisi KSS, koji omogućavaju da se do početka KLS registruju četiri nova igrača, a posle prvog kola još dva, pa je potpuno jasno u kojem će sastavu valjevski ligaš igrati u ovoj sezoni. Otuda i poziv navijačima i medijima da pomognu u borbi za goli ligaški život!

Trening košarkaša Metalca

Trening košarkaša Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 36 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 31 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...