Trening košarkaša Metalca (foto: Đorđe Đoković)
Trening košarkaša Metalca (foto: Đorđe Đoković)
05.10.2016, 11:05

Večeras provera sa Lazarevčanima

č: | fb:

U subotu (16.00) Metalac startuje u KLS, protivnik je Dinamik u Beogradu, jedan od favorita za najviši plasman, u čijem stručnom štabu je i Miroslav Muta Nikolić, saradnik selektora Saše Đorđevića. Valjevci će večeras (17.30), u Hali sportova, imati jedinu kontrolnu utakmicu protiv Lazarevčana.

 

U situacijiji u kojoj se našao Metalac je dugo vagao koga registrovati i licencirati za prvo kolo s obzirom na to da se ima pravo na samo tri igrača, a posle prvog kola na još četvoricu. Brano Đukanović i junior Marko Šarenac su već bili registrovani, a izbor je pao na bekove Sašu Vasića i Đukana Đukanovića, odnosno centra Marka Dujkovića. Vasić je igrao u Danskoj, Đukan u Sloveniji, a Dujković u Gruziji.

 

U sledećoj grupi siguran je centar Miloš Janković, čiji papiri iz Švajcarske još nisu stigli, a za ostalu trojicu odluku će doneti stručni štab sa trenerom Počekom na čelu. Među registrovanima svakako bi bio iskusni bek Đorđe Tresač, Čačanin koji je igrao u Francuskoj, ali je on želeo da igra na tzv. otvoreni ugovor (mogućnost odlaska u svakom trenutku) na šta u Metalcu nisu pristali u situaciji ionako preskromnog igračkog fonda.

 

Dakle, u subotu, protiv Dinamika igraće Vasić, Brano i Đukan Đukanović, Dujković i sedam juniora sa Šarencem na čelu.

 

Metalac je trenirao dva puta dnevno, momci su vredno radili, a Poček je sa saradnicima Vladom Miškovićem i Milinkom Petrovićem morao da radi "kompletan program" – od elementarne fizičke pripreme, preko tehničko-taktičkih detalja, do igre na dva koša.

 

"Da smo, kojim slučajem, ekipu oformili u maju, kao što nismo, sada bismo imali tim za respekt!", rekao je Poček za Kolubarske.rs. "Uprkos svemu i ovako ćemo se boriti koliko god budemo mogli, a cilj nam je opstanak u KLS", dodao je.

 

Prvu prvenstvenu utakmicu u Valjevu, Metalac igra 15. oktobra protiv niškog Konstantina.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 36 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 46 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara